× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
c est bene zwembaden en wellness ALV saneren van tanks http://www.daviddesign.be

07-09-2019

Omloop van Vlaanderen - Eerste zege voor Sebastien Bédoret - Compleet verslag van de wedstrijd

Omloop van Vlaanderen - Eerste zege voor Sebastien Bédoret - Compleet verslag van de wedstrijd

De jubileum editie van de ConXion Omloop van Vlaanderen begin gisteren met een demonstratie van Adrian Fernémont. De Waalse Skoda piloot sloot dag 1 af met 2 scratches en een voorsprong van bijna 9 seconden op Kevin Demaerschalk.

Ook op dag 2 begon Fernémont heel sterk, op 5 proeven van het einde leek hij met iets meer dan 22 seconden voorsprong de gedoodverfde winnaar. Maar op dat ogenblik begaf het centraal differentieel van de Skoda en moest hij opgeven. Sebastien Bédoret was ondertussen sterk komen opzetten en hij nam de leiding over van Fernémont. Ondanks het stevig aandringen van Demaerschalk won Bedoret zijn eerste BRC wedstrijd met 12 seconden voorsprong op Kevin Demaerschalk die een sterk debuut maakte met de Fiesta R5 MKII.

Na het uitvallen van Fernémont (foto) ging het voor de derde plaats tussen Cracco en Verschueren. Pas op de allerlaatste proef kon de Godrive piloot opnieuw voorbij Cracco en eindigde Vincent Verschueren voor de twwede maal dit seizoen op het podium van een BRC wedstrijd. De Godrive Skoda Fabia R5 zien we echter niet in de East Belgian Rally, enkel de Condroz staat nog op het programma.
Cracco reed in Roeselare zijn allereerste scratch en werd vierde net voor de Mevius die op zijn beurt in de laatste proef voorbij Tsjoen ging. In de laatste ronde beschadigde Tsjoen zijn Skoda nadat hij een paal raakte (foto) en zo verloor hij zijn vijfde plaats aan de Mevius die de zaterdag begin op plaats drie. Ghislain was echter bijzonder ontgoocheld in zijn weekend, hij liet ook uitschijnen dat hij onzeker is over de rest van het seizoen. 

Kris Princen beleefde een heel moeilijk weekend... De Limburger sukkelde met een wispelturige VW Polo en moest in de slotkilometers opgeven na een klein brandje. (foto)

Niels Reynvoet sloot de wedstrijd af op een mooie zesde plaats net voor Bob De Jong die punten kwam sprokkelen voor het Nederlands kampioenschap en Steve Fernandes die hier reed in functie van het TER kampioenschap. Romain Delhez sloot de top 10 af als eerste Porsche. Op vrijdag verloren we  Patrick Snijers in de GT-klasse, maakte Jochen Claerhout een schuiver en zaterdagmiddag ging ook Andy Lefevere van de baan (foto) en won Delhez de GT-klasse. 

Net buiten de top 10 won Gunther Monnens de M-Cup, Franky Boulat die na een straftijd een remonte maakte naar de tweede plaats. De strijd voor de titel in de Mcup zal pas beslist worden in de East Belgian Rally. Thierry Cokelaere finisht 3e na een knappe wedstrijd. Tom Ceuppens klopt Kurt Braeckevelt nipt voor de 4e plaats met amper 1,8 sec.

Bjorn Syx eindigde 12de en won na Ieper zijn tweede BRC Hostoric wedstrijd. Syx had in de MATS BMW M3 bijna 30 seconden voorsprong op Paul Lietaer die enkele keren de verkeerde bandenkeuze maakte en ook eerlijk toegaf dat hij Syx niet kon volgen... Eerder op de dag verdween leider Stefaan Stouf uit de wedstrijd met remproblemen. "Ik weet niet of het ging lukken tegen de Cosworth, maar ik ben bijzonder tevreden," aldus Bjorn Syx. Danny Kerckhof eindigde derde in de Euroshop BMW M3.

Bij de junioren won Gilles Pyck in zijn Peugeot 208 R2 voor Brüls en Munster. al moest Pyck wel de zege in de R2 laten aan de Nederlander Timo Van Der Marel in de Opel Adam R2.

De Criterium wedstrijd werd overheerst door Jelle Segers, toen hij na 5 scratches lek reed slonk zijn voorsprong. Maar uiteindelijk won hij met nog 19 seconden op de BMW van Johnny Louies, die de nieuwe kampioen is, en iets meer dan 50 seonden op de Renault Clio van Jeroen Catelin. Steven Dolfen was de pechvogel van het weekend. De piloot van de Opel Adam R2 haalde nooit de start van de eerste proef, op verbinding moest hij de Adam aan de kant zetten met elektronica problemen. (compleet verslag)

# Foto-reportage Vincent Lannoo
# Foto-reportage David Derdaele
# Resultaten

c est bene
zwembaden en wellness
ALV saneren van tanks

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen