× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
ALV saneren van tanks zwembaden en wellness MLV banden velgen Poperinge http://www.daviddesign.be Verzekeringen Delaere

08-09-2019

Criterium ConXion Omloop van Vlaanderen - Jelle Segers wint - Johnny Louies nieuwe kampioen

Criterium ConXion Omloop van Vlaanderen - Jelle Segers wint - Johnny Louies nieuwe kampioen
Criterium ConXion Omloop van Vlaanderen - Jelle Segers wint - Johnny Louies nieuwe kampioen

In het Criterium nam Jelle Segers gisteren een vliegende start. De BMW piloot reed in de eerste ronde alle scratches en kwam na 5 proeven terug in de service met een comfortabele voorsprong van 1 minuut 29 op de Clio van Jeroen Catelin. In de tweede ronde ging het minder voor Segers, op Passendale reed hij lek en verloor hij 1 minuut... Uiteindelijk hield hij na 10 proeven nog 19 seconden voorsprong op Johnny Louies die ondertussen voorbij Catelin was gegaan. 

Voor Johnny Louies was deze tweede plaats voldoende om zekerheid te hebben van de titel in het Criterium kampioenschap. Louies had maar weinig tegenstand in de  strijd voor het kampioenschap, hij won in de Haspengouw Rally, werd 8ste in Spa, 5de in Tielt en 2de in de Sezoens en hier in Roeselare. Hij volgt zo  Philip Lommers op als kampioen in het Criterium. 

Na de Clio van Jeroen Catelin volgde de Peugeot 208 R2 van Emile Vandemarliere, een piloot die nog maar aan zijn vierde wedstrijd bezig is maar in de tweede ronde mooie dingen liet zien. Met 2 scratches op zijn naam eindigde hij vierde om amper 3 seconden van het podium. Voormalig historic kampioen Stephen Vankemmel besliste in laatste instantie om in het Criterium te rijden en sloot de wedstrijd af op een heel mooie vijfde stek in de Noyez Opel Ascona. 

Pechvogel van de dag was Steven Dolfen. De Opel Adam R2 kreeg voor de start een nieuwe livery, maar op weg naar de start dook het elektronica probleem weer op en moest hij opgeven...

# Foto-reportage 
# Uitslagen

ALV saneren van tanks
zwembaden en wellness
MLV banden velgen Poperinge

http://www.daviddesign.be
Verzekeringen Delaere

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen