× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness ALV saneren van tanks http://www.daviddesign.be c est bene

06-09-2019

Adrian Fernémont aan de leiding na 5 proeven Omloop van Vlaanderen - Verslag openingsdag

Adrian Fernémont aan de leiding na 5 proeven Omloop van Vlaanderen - Verslag openingsdag
Adrian Fernémont aan de leiding na 5 proeven Omloop van Vlaanderen - Verslag openingsdag Adrian Fernémont aan de leiding na 5 proeven Omloop van Vlaanderen - Verslag openingsdag Adrian Fernémont aan de leiding na 5 proeven Omloop van Vlaanderen - Verslag openingsdag Adrian Fernémont aan de leiding na 5 proeven Omloop van Vlaanderen - Verslag openingsdag Adrian Fernémont aan de leiding na 5 proeven Omloop van Vlaanderen - Verslag openingsdag Adrian Fernémont aan de leiding na 5 proeven Omloop van Vlaanderen - Verslag openingsdag

Vijf proeven werden er vandaag gereden op de eerste dag van de 60ste ConXion Omloop van Vlaanderen. Adrian Fernémont was de eerste leider, maar na een indrukwekkende scratch op de zoning nam Kevin Demaerschalk de leiding over in zijn nieuwe Ford Fiesta R5. Fernémont ging meteen terug in de aanval en kon in de laatste proef de leiding terug overnemen, Demaerschalk volgt op bijna 9 seconden. 

Ghislain de Mevius reed een constante openingsdag en sloot af als derde. Vincent Verschueren nam een mindere start, maar kon dankzij een scratch in de laatste proef terug keren naar een vierde plaats. Sébastien Bedoret deed net het omgekeerde, de jonge Skoda piloot begon met een tweede tijd, maar zakte na onder andere een foutje op de laatste proef weg tot op plaats vijf. 

Pieter-Jan Michiel Cracco is voorlopig zesde net voor Kris Princen... De Limburger vond geen grip met zijn VW Polo R5 en moest tevreden zijn met een zevende plaats en iets meer dan 23 seconden achterstand na de eerste 5 proeven. "Ik vecht gewoon mpet de wagen, we voelen dat we niert vooruit gaan..." Hopelijk kan het team van BMA de Polo weer in topvorm brengen, morgen staan er nog 15 proeven op het programma.

De Skoda's van Pieter Tsjoen en Niels Reynvoet en de Hyundai van de Nederlander Bob De Jong sluiten de voorlopige top 10 af. 

De voornaamste opgever was de Patrick Snijers. De meestal zo betrouwbare Porsche kreeg al op de tweede proef een probleem met het achterwiel en moest opgeven met een gebroken ophanging. De nodige onderdelen om de Porsche te herstellen werden ook niet tijdig geleverd, dus ook geen Snijers meer op zaterdag. Andy Lefevere is voorlopig de snelste Porsche. "Maar het is enorm moeilijk op het gladde parcours, het is alsof we 200pk te veel hebben," aldus Lefevere. 

Bij de R2 piloten zijn de Belgische junioren niet opgewassen tegen Timo Van der Marel. Pyck is eerste junior met een ruime voorsprong op Tobias Brüls en Charles Munster. Glenn Snaet mist het vertrouwen om sneller te gaan en is vierde junior.
In historic heeft Stefaan Stouf het 4x4 voordeel en gaat als leider de nacht in voor de BMW' van Bjorn Syx. Paul Lietaer verloor een pak tijd toen hij op Beveren in de regen op slicks moest starten en volgt net geen minuut van Stouf. Gunther Monnens is voorlopig de snelste in de M Cup voor huidig kampioen Franky Boulat. Opvallend is wel dat de potente M-Cup BMW's de historic M3 van Bjorn Syx moeten voorlaten... 

# Uitslagen
Live info ConXion Omloop van Vlaanderen

zwembaden en wellness
ALV saneren van tanks

http://www.daviddesign.be
c est bene

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen