× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
MLV banden velgen Poperinge zwembaden en wellness ALV saneren van tanks http://www.daviddesign.be Verzekeringen Delaere

30-09-2018

Kris Princen na 19 jaar opnieuw Belgisch kampioen !

Kris Princen na 19 jaar opnieuw Belgisch kampioen !

Met de overwinning in de East Belgian Rally werden Kris Princen en Bram Eelbode kampioen in het JobFIXers Belgian Rally Championship. "En dan te weten dat ik bij het begin van het seizoen zelfs niet aan de titel dacht, want ik had toen een budget voor amper 4 rally's. In de loop van het seizoen hebben de partners extra inspanningen gedaan om dit mogelijk te maken." aldus Kris Princen na afloop.

Vorig jaar greep hij nipt naast de titel, hij werd net zoals in 1998, 2005 en 2016 tweede in het kampioenschap. Begin 2018 werd het seizoen 2018 voorgesteld bij hoofdsponsor Crabbe en was er voorzien om deel te nemen Haspengouw, Spa, de Sezoens en Ieper. "Als alles meezit komen daar nog de EBR en de Condroz bij. Deze wedstrijden kunnen misschien  wel voldoende zijn om een gooi te doen naar de titel, maar dan hebben we natuurlijk geen ruimte voor fouten.  Dus aankomen is in iedere wedstrijd uiterst belangrijk.”, vertelde een gemotiveerde Kris Princen eind februari. 

Voor 2018 moest Princen ook op zoek naar een nieuwe copiloot. Peter Kaspers had immers na de overwinning in de Condroz laten weten dat hij niet langer op dit niveau kon meerijden. Princen ging terug aankloppen bij Bram Eelbode, de co waarmee hij van 2007 tot 2012 regelmatig mee samenwerkte. Met Eelbode won hij in 2011 en 2012 de Franse Renault Clio R3 Trophy. 

De samenwerking met Eelbode begon met de zege in de Haspengouw. De zege van Princen kwam er nadat Vincent Verschueren, de voornaamste concurrent in de titelstrijd, een straftijd kreeg van 30 seconden wegens het niet volgen van het roadbook. In Spa was Verschueren niet aanwezig, Princen reed lange tijd aan de leiding maar na een lekke band op het circuit van Francochamps kwam Adrian Fernémont plots aan de leiding. Kris en Bram vochten terug, maar bleven steken op de tweede plaats

De revance kwam er in Tielt waar het team voor het eerst met de nieuwe evolutie-motor van de Fabia reed.  Kris en Bram reden overtuigend naar de zege, maar zagen enkele weken later Vincent Verschueren winnen in de Rallye de Wallonie, een wedstrijd die voor Princen niet op het programma stond. 

In de Sezoenrally nam Kris Princen, die voor de eerste keer genavigeerd werd door Yannic Sterken, de beste start, maar de verschillen bleven erg klein. Het leek een razend spannende finale te worden, maar net op dat moment maakte de leider een foutje bij het inklokken. Ze reden drie minuten te vroeg de hergroepering binnen, wat drie minuten straftijd betekent. Vincent Verschueren liet de kans niet liggen en won voor de tweede keer op rij en neemt de leiding in het kampioenschap, met 4 punten voorsprong op Princen.

De strijd tussen Kris Princen en Vincent Verschueren ging verder in Ieper, maar met Thierry Neuville werd het een strijd voor de tweede plaats. Verschueren was in de thuiswedstrijd van het Godrive team te snel en haalde die tweede plaats na Neuville en 3 seconden voor Princen. 

In de ConXion Omloop van Vlaanderen nam Kris Princen een goede start en ook op zaterdagmorgen bleef Kris Princen de leiding stevig in handen houden, Verschueren kwam stevig aandringen maar… zonder succes. In de laatste ronde koos Verschueren om de tweede plaats veilig te stellen en kon Princen controleren de zege op zak steken. Vincent Verschueren bleef echter wel leider in de tussenstand voor het kampioenschap, maar door het systeem van schrapresultaten kon Kris Princen reeds in St Vith kampioen worden in het BRC. De Limburg moest hiervoor echter wel winnen... 

"Het was een erg spannende wedstrijd, zoals het dit seizoen in elke wedstrijd is geweest. Deze namiddag kon ik een beetje afstand nemen van Vincent Verschueren, maar Adrian Fernémont bleef me tot het uiterste pushen. Ik ben enorm blij!" aldus Kris Princen die nieuwe kampioen nog aan de start staat van de Condroz Rally begin november.

Deze Belgische titel is reeds de tweede titel voor Kris Princen, hij werd samen met Danny Colenbunders reeds kampioen in... 1999. Het Belgisch kampioenschap werd toen voorbehouden voor F2 wagens. Princen kreeg in '99 voor het seizoen de steun van Bastos en reed 6x naar de F2 zege, hij won de titel voor Pascal Gaban. 

MLV banden velgen Poperinge
zwembaden en wellness
ALV saneren van tanks

http://www.daviddesign.be
Verzekeringen Delaere

Trefwoord(en)

Verwante artikelen