× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be Autostal Duindistel
Waregem Oldtimer Event

07-11-2017

Afscheid van Peter Kaspers als copiloot...

Afscheid van Peter Kaspers als copiloot...

De Condroz Rally was niet enkel de laatste wedstrijd van het BRC 2017 maar was ook de laatste wedstrijd voor Peter Kaspers als co-piloot.

"Maar deze beslissing heb ik nu niet impulsief genomen, ik had midden dit seizoen deze beslissing al genomen." verduidelijkt de zakenman uit Landen. "Enerzijds zijn er wat fysieke problemen, maar samen met Kris hebben we ook bijna 5 seizoenen voor de prijzen gereden. Dan is het wel genoeg geweest..."

Eerder had Peter reeds verschillende malen laten vallen dat een kampioenschap met 9 wedstrijden veel te duur is. Maar ook een kampioenschap met minder wedstrijden, een one-shot of rijden met een andere piloot lijken in de toekomst uitgesloten. "En zeker niet meer in de R5 klasse. Deze wagens moeten op de limiet gereden worden en gewicht heeft te grote impact in de droge wedstrijden. Zowel Kris als ikzelf zijn heel groot en verliezen in droge wedstrijden ongeveer 0,3 seconden per kilometer.
Ik heb ook weinig zin om met iemand anders te rijden, aangezien Kris nog steeds de beste is in België en dit op alle parcours en in alle omstandigheden. Ik hoop dat Kris dit nog kan bewijzen in de toekomst, en ik sluit dan ook niet uit dat er  steun kan zijn in de toekomst voor hem.
"

Samen met Kris Princen greep Peter verschillende twee maal naast de titel. In 2015 behaalden ze 5 overwinningen en werden ze geen kampioen. Loix won slechts 2 maal, maar door het reglement dat de WRC's benadeelde ging de titel naar Loix.

Ook dit jaar behaalden ze 4 overwinningen, maar door de regelmaat van Vincent en Veronique misten ze ook de titel. "En natuurlijk ook door ons falen in Spa en Omloop. Gaby, Vincent en Veronique verdienen zeker de titel." vult Peter aan die samen met Kris kan terugblikken op een mooie samenwerking. "Buiten Ieper en Spa, waar we 2de werden, heb ik met Kris alle wedstrijden van het BRC gewonnen. De mooiste overwinningen waren in de Condroz, in 2014 wonnen we tegen Meeke en Solberg en natuurlijk ook de zege van dit jaar... Natuurlijk waren er ook mindere momenten, de grootste teleurstelling was de Spa Rally van dit jaar, waar we op kop stonden en 5 kilometer voor het einde een sortie hebben gemaakt. Ook aan de 2 seizoenen bij Peugeot heb ik geen zo'n goede herinneringen wij hebben de ontwikkeling van de Peugeot moeten betalen en waren de prestaties over het geheel teleurstellend.
In totaal behaalden we 10 mooie overwinningen, dus een mooi moment om te stoppen.
"

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het rallynieuws? Installeer de rallylovers APP op je smartphone en we sturen je een bericht als er belangrijk nieuws is... De APP is gratis te downloaden in de APP Store of via Google Play.

Optiek Vanneste Hooglede Izegem

http://www.daviddesign.be
Autostal Duindistel

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen