× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
MLV banden velgen Poperinge ALV saneren van tanks zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be Verzekeringen Delaere

25-02-2017

Haspengouw Rally - Princen wint bij debuut met Skoda Fabia - Compleet verslag van de wedstrijd...

Haspengouw Rally - Princen wint bij debuut met Skoda Fabia - Compleet verslag van de wedstrijd...

De Rally van Haspengouw begon deze morgen op een heel veraderlijk parcours. De regen van de afgelopen dagen zorgde voor heel wat modder op de landbouwwegen rond Landen. Na de eerste ronde was het ook al meteen duidelijk dat de verschillen miniem gingen blijven. Het was thuisrijder Kris Princen die als leider de eerste ronde afsloot, maar zowel Verschueren als Abbring waren nooit veraf… Dit trio is duidelijk aan elkaar gewaagd en een klasse te sterk voor de achtervolgers.

En veel van die achtrevolgers gingen ook in de fout... Al op de derde proef ging Melissa Debackere ging op een berm en verloor ze een pak tijd, ook Langenakens zat tijdens de eerste ronde even vast in de modder maar dit was nog niets in vergelijking met de sortie van Benoit Allart. De Skoda Fabia R5 van de Waalse piloot schoof op de 4de proef van de baan en ramde een boom… De bemanning was ok, maar de proef moest worden geneutraliseerd en aan de Skoda is ook (heel) veel werk…
Voor Polle Geusens was de strijd ook snel gestreden, na een kleine sortie kreeg de Renties Fietsa een probleem met de koeling en dit gooide roet in het R5 debuut van deze jongere die snel moest opgeven.

In de tweede ronde begon Kevin Abbring meer aan te vallen, de Peugeot piloot noteerde twee maal de beste tijd en zette duidelijk zijn zinnen op de tweede plaats van Vincent Verschueren. Deze laatste voelde de hete adem van Abbring en stak in de laatste ronde nog een tandje bij… Verschueren sloot af met een indrukwekkende scratch op de allerlaatste proef en kwam onverwacht nog tot op amper 4,8 seconden van winnaar Kris Princen. “Het is duidelijk dat we met de Skoda een goede keuze hebben gemaakt,” vertelde copiloot Peter Kaspers na afloop. “Vooral in de bochtige situaties is de Skoda veel stabieler.

Het lijkt nu reeds duidelijk dat we met Princen, Verschueren en Abbring een mooie titelstrijd tegemoet gaan. Na dit trio waren de verschillen een pak groter, Bert Cornelis volgde als vierde op reeds 3 minuten. “Maar ik ben tevreden, we hebben de wagen leren kennen en onze doelstelling om ‘best of the rest te worden’ hebben we behaald. In Spa rijden we niet, afspraak in de TAC.”, aldus Bert Cornelis.

De top 5 werd afgesloten door de Mini WRC van Guino Kenis die na zijn mooie prestatie in de Legend Boucles duidelijk in het goede ritme zit. Melissa Debackere die op de derde proef meer dan 2 minuten vast zat eindigde de wedstrijd als zesde. Zonder haar sortie zat er niet meer in dan een strijd met Bert Cornelis voor de vierde plaats. 

De rest van de top 10 is eerder verrassend… Franky Boulat werd zevende en won heel overtuigd de eerste manche van de M Cup (verslag M Cup). De Opel Astra Kit Car van Verstaen werd achtse en eerste voortrekker. Vanbellingen werd als negende en eerste N4, terwijl revelatie Rouard de top 10 af sloot als winnaar in RC3.

Bij de juniors en in de RC4 categorie stond geen maat op Ghislain De Mevius de nieuwe piloot van het RACB National Team. De Mevius reed de concurrentie op een hoopje en won met 3 minuten voorsprong op Jelle Vermeire. Stijn Pacolet volgde nog een minuut later als derde R2. Hopelijk komt er snel nog wat concurrentie voor De Mevius want op deze manier is een jaar rijden in België geen meerwaarde in zijn leerproces...

Net zoals bij de moderne waren er 3 uitschieters bij de historics: Robin Maes, Gunther Monnens en Stefaan Prinzie. Na de eerste ronde was het de sanitair man uit Houthulst die de leiding nam, de STESHA Ascona 400 van Prinzie werd echter op de hielen gezeten door de Escort van Monnens en de M3 van Maes. In de tweede ronde nam Monnens de leiding over en nadat Prinzie wat problemen kreeg moest hij ook de Prodrive BMW van Robin Maes voorlaten… De verschillen bleven klein en Gunther Monnens won met 3 seconden voorsprong op Robin Maes en Stefaan Prinzie leek derde te worden.
Robin Maes kreeg echter na afloop van de wedstrijd nog een straftijd en zo ging de tweede plaats naar Stefaan Prinzie die een goede zaak doet in functie van het kampioenschap.

In het Criterium won Stefaan T’joens met zijn Renault Megane voor de BMW van Louies en de Nissan van Vancraenenbrouck.

# Uitslagen
# Foto-reportage

MLV banden velgen Poperinge
ALV saneren van tanks
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be
Verzekeringen Delaere

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen