× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Drakkar Rallysport Toyota Celica Verzekeringen Delaere MR Solar http://www.daviddesign.be

25-02-2017

Haspengouw Rally - M Cup - Boulat van start tot finish

 Haspengouw Rally - M Cup - Boulat van start tot finish

De eerste manche van de M-Cup editie 2017 werd overtuigend gewonnen door Franky Boulat. Patrick Diels die de editie 2016 wist te winnen moest reeds op de eerste proef opgeven met schade aan een voorwiel. Een spannende strijd kondigde zich aan tussen Boulat en Muilwijk, maar laatstgenoemde verremde zich op de tweede proef en schoof zich vast in de Haspengouwse modder. Boulat nam geen afwachtende houding aan en ging vol in de aanval.

Na de eerste rond had hij reeds 1min38 voorsprong op de verrassende Tom Ceuppens. Zoals eerder reeds gemeld maakt Tom wedstrijd na wedstrijd een mooie progressie en was een dichte ereplaats voorspeld. In de eerste lus moesten verder ook De Roeck (technisch) en Nijhof (sortie) de strijd staken. Tijdens de tweede ronde bleef Franky Boulat zijn voorsprong verder uitbouwen en mocht na deze lus een voorsprong noteren van meer dan 2 minuten op Bert Truyens. Ceuppens moest op de opdrogende wegen zijn meerdere erkennen in Bert met de zeer perfomante "Beast". Op proef 7 verloor Ceuppens dan ook nog een grote 3 minuten, waardoor we Brecht Hoorne op plaats 3 mochten verwelkomen tijdens de 2de service.

Tijdens de derde en laatste ronde koos Boulat voor de zekerheid en werd het gaspedaal ietsje gelicht. Cokelaere, voor het eerste met de 1M aan de start, probeerde aan te klampen bij Hoorne voor de derde positie, maar het was uiteindelijk toch Brecht Hoorne die als 3de finishte. Bert Truyens werd netjes tweede na de ongenaakbare Franky Boulat.
De titelverdediger neemt hiermee alvast een goede start in het derde seizoen van de M-Cup! Verder hebben we ook nog aan de meet : Jan Vandenberghe, die voor het eerst deelnam aan de M-Cup, en ook deze wegen waren voor helemaal nieuw voor hem. We zijn benieuwd naar zijn resultaten tijdens de West-Vlaamse manches. Tom Ceuppens moest finaal genoegen nemen met de zesde plaats.

Drakkar Rallysport Toyota Celica
Verzekeringen Delaere
MR Solar

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Verwante artikelen