× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
MLV banden velgen Poperinge zwembaden en wellness Yprauto http://www.daviddesign.be

25-09-2016

Cedric Cherain wint East Belgian Rally - Compleet verslag van de wedstrijd

Cedric Cherain wint East Belgian Rally - Compleet verslag van de wedstrijd

Het was Chris Van Woensel met zijn Mitsubishi Lancer WRC die de beste start nam op zaterdagmorgen. De bandenhandelaar lijkt eindelijk verlost van de pechduivel die hem en de Lancer WRC lange tijd achtervolgde. Van Woensel nam de leiding, maar Loix, Cherain en Weijs bleven steeds dicht in de buurt.
Voor Kris Princen leek het minder goed te lukken. “Al na de eerste chronoritten wist ik dat we hier niet meereden voor de overwinning, in tegenstelling tot vorig jaar. We klokten in deze jaargang van de East Belgian Rally dezelfde tijden als vorig jaar. Dan kan je niet anders dan vaststellen dat de concurrentie veel vooruitgang heeft geboekt”, zo legt Kris Princen uit.

De scratches werden netjes verdeeld tussen Van Woensel en Cherain. De piloot uit Luik leek snel te wennen aan de Skoda Fabia R5 en kwam steeds sterker opzetten en hij kon na 9 proeven de leiding overnemen van Van Woensel. Freddy Loix was door een straftijd van 30 seconden uitgeschakeld in de strijd voor de zege, maar de kampioen moest ook toegeven dat Cedric Cherain bijzonder snel was.

Cedric Cherain kon ook in de avondproeven foutloos blijven en kon zo na de Condroz 2015 zijn tweede nationale zege vieren.  "Ik vond al snel mijn draai met de Skoda en een paar keer had ik de indruk de perfecte proef te hebben gereden. Dit geeft natuurlijk veel vertrouwen voor de Condroz Rally.” jubelde Cherain na de wedstrijd.

Van Woensel eindigde uiteindelijk tweede met 11 jaar oude Lancer WRC met nog ruim 30 seconden voorsprong op de Skoda van Freddy Loix. In de persconferentie in aanloop naar deze wedstrijd liet Loix verstaan dat een deelname aan het BRC 2017 nog zeker niet vast staat. Voor Loix start ook de winterstop want in de Condroz zien we de Skoda niet terug.
Hans Weijs reed een sterke wedstrijd, maar de Nederlander mist duidelijk ervaring in de R5. Mits de nodige kilometers zien we Weijs zeker dichter aansluiten met de top, want zonder die kilometers werd Hans Weijs in de Fiesta R5 EVO vierde voor de Peugeot 208 van Kris Princen en de DS3 R5 van Bob De Jong.

De GT klasse werd met glans gewonnen door Tim Van Parijs, die ook zevende algemeen werd na een strijd met de Mini WRC van Guino Kenis. De top 10 werd afgesloten door de Lancer van Michael Albert en Stephan Hermann die het publiek opnieuw trakteerde op indrukwekkende passages aan het stuur van zijn Fiat Punto Kit Car.

De klasse RC4 werd gedomineerd door Polle Geussens in zijn Fiesta EcoBoost, hij won met 44 seconden voorsprong op Adrian Fernémont met een gelijkaardige Fiesta. Romain Delhez werd derde in de Adam. Binnen de RC4 klasse was er ook een stevige strijd tussen de Juniors met als inzet de laatste plaats in de finale van de RNT Rally Challenge. Sébastien Bedoret stond derde, maar hij ging twee proeven voor de finish van de baan met zijn Renault Twingo. Romain Delhez, die na een knappe wedstrijd tweede werd bij de Juniors, werd niet beloond. De laatste plaats in de finale van de RNT Rally Challenge ging naar Jelle Vermeire, na de EBR derde in het Junior-kampioenschap.

In Historic ging de overwinning naar Robin Maes (BMW M3). Dirk Deveux, derde achter Maes en de Ascona 400 van Tom Van Rompuy, kroonde zich voor de tweede keer tot Kampioen van België in Historic. Favorieten Rainer Herman en Robert Droogmans moest opgeven.

De East Belgian was ook de voorlaatste manche van de M Cup. Kurt Braeckevelt kreeg af te rekenen met mechanische problemen en moest snel opgeven. Franky Boulat, zijn voornaamste concurrent in de titelstrijd kreeg ook problemen met de versnellingsbak en vreesde even het einde niet te halen. Maar de BMW hield stand en Boulat kon winnen en belangrijke punten pakken voor het kampioenschap. Hij neemt ook de leiding over van Braeckevelt.

Het Criterium leek de strijd voor de zege te gaan tussen de Clio van Bruno Blase en de BMW van Stephane Boelens. Blaise moest halverwege echter opgeven en Boelens kon zo winnen met bijna een minuut voorsprong op de Clio's van Gunther Lenges en Dany Born. Bjorn Renier werd na afloop van de rally ook de nieuwe kampioen in het Criterium.

# foto-reportage

MLV banden velgen Poperinge
zwembaden en wellness
Yprauto

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen