× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
ALV saneren van tanks Verzekeringen Delaere zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be MLV banden velgen Poperinge

02-07-2019

Wedstrijdverslag - SAS Pils Ypres Historic Rally - Mathieu Lietaer

Wedstrijdverslag - SAS Pils Ypres Historic Rally - Mathieu Lietaer

Eentje die dit jaar normaal niet op de planning stond maar waar we altijd graag aan de start komen. Al is de wedstrijd van weleer niet meer wat het geweest is, toch niet bij de nationale historics. Een paar proeven op vrijdagavond of een rondje meer op zaterdag zou alleszins in de smaak gevallen zijn. Toch stonden er meer wagens aan de start dan een doorsnee BRHC wedstrijd. wat een leuke strijd zou leveren tussen krachtiger en minder krachtige wagens. 

Op de shakedown woensdagavond kon ik uitgebreid kennis maken met het kunnen van Ieper- debutant Robbe Ghesquiere die een een sterk eerste rallyseizoen aan het afwerken is.

"Op zaterdag gingen we de eerste twee proeven iets te voorzichtig van start om, op de derde en laatste proef van ronde één proef toch, op dreef te geraken. Zo konden we toch enkele BDA's achter ons laten, wat ook één van de doelstellingen was voor deze wedstrijd. Op temperatuur komen was sowieso al geen probleem, de grens van 40 graden werd vlotjes bereikt in de wagen". grapt Mathieu.

"Tijdens ronde twee voelden we ons helemaal in ons sas en vielen we ook voluit aan. Wat een gevoel om eerst KP Dikkebus (14km) en 500m na de finish direct  aan de 20km lange kp van Westouter-Bouscheppe te starten. Ieper zou dan ook Ieper niet zijn als er geen ware veldslag was voor mens en mechaniek. Verschillende piloten waarmee we in gevecht waren moesten de strijd staken door mechanische pech of stuurfouten".

"Hierdoor konden we als 10e algemeen in de wedstrijd over het podium. Mijn beste resultaat ooit in Ieper. Een mooie aanvulling voor het palmares van Robbe die op zijn 22 jaar heel wat bewondering van de piloot uitlokte in het rechter zitje. Er zit talent, inzicht en een vlot aanpassingsvermogen in die kerel, iemand om in de gaten te houden" Aldus een tevreden Mathieu.

De volgende rally wordt de TBR Sprint Met Olivier Courtens in het rechter zitje.

Dank aan het VADA racing team voor de sublieme zorgen, (kristiaan, Eric en Mike in het bijzonder om de MK2 zo goed te servicen)
Nikita, Jens, Filip, Dagmar, en Robbe zijn ouders voor het deugddoende water aan de finish.
Alle supporters.
En uiteraard alle sponsors:
Eliet tuinmachines
Zaniboo zagen en boren
Delaere verzekeringen
D&F engineering Porsche service
Deneckere betonpompen
Split Tapas Bar kortrijk
Immotion Immobiliên
Verschuere construct

ALV saneren van tanks
Verzekeringen Delaere
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be
MLV banden velgen Poperinge

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen