× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

10-08-2018

Marnic Van Lancker maakt come-back met Schmid BMW

Marnic Van Lancker maakt come-back met Schmid BMW Marnic Van Lancker maakt come-back met Schmid BMW

Marnic Van Lancker maakt in de komende rally van Staden zijn come-back in de rallysport. De goedlachse piloot begon met rallyrijden eind de jaren '90 en werd vooral gekend met zijn deelnames aan de Citroën Saxo en C2 Challenge, later reed hij nog enkele seizoenen à la carte met een BMW maar sinds de TAC Rally 2013 bleef het opvallend stil.

"Charles Schmid vroeg me begin dit jaar om een 3 tal runs te rijden met "The Beast", maar van 3 runs kwamen er snel een stuk of 10 runs en van het één kwam het ander. Ik ben meer en meer beginnen rijden met de auto's van Charles en van het één kwam het ander..." aldus Marnic die normaal in Wervik zijn come-back moest maken.

"Ik wou Wervik rijden als voorbereiding op Ieper, maar door werkomstandigheden is dit niet gelukt. Staden rijden we nu als voorbereiding op de ConXion Omloop van Vlaanderen. Wat er verder op het programma staat weten we nog niet. Maar normaal zien jullie me geregeld terug met een helm op mijn hoofd achter een stuur van een BMW 1 made by Schmid Racing.
We hebben nu reeds enkele maken gereden met de BMW maar het is natuurlijk afwachten wat het zal geven in wedstrijd. Het is ten slotte al een dikke 5 jaar geleden dat we nog rally hebben gereden... Ik ben overtuigd dat ik nog steeds over de nodige car-control beschik, maar vooral het remmen zal terug aanpassen worden... Ik ben vooral Charles Schmid enorm dankbaar voor de mogelijkheid terug te kunnen rijden en we gaan ons best doen om de wagen heelhuids over de eindstreep te brengen met een zo goed mogelijke uitslag.
"

Autostal Duindistel
Optiek Vanneste Hooglede Izegem

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Verwante artikelen