× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
zwembaden en wellness Verzekeringen Delaere MR Solar http://www.daviddesign.be ALV saneren van tanks

08-08-2018

Rally van Staden - Complete voorbeschouwing

Rally van Staden - Complete voorbeschouwing

Komende zondag maken we ons met de Rally van Staden op voor de start van de tweede seizoenshelft in de Vlaamse Rallysport. De wedstrijd die normaal steeds op 15 augustus doorgaat is dit jaar enkele dagen vroeger door een herdenking n.a.v. "den grooten oorlog" in het centrum van Staden. Afspraak dus zondag 12 augustus voor de Rally van Staden die ons weer een mooi deelnemersveld en een uitdagend parcours kan voorschotelen.

Deelnemers

Met ruim 110 deelnemers is er een mooie deelnemerslijst voor deze wedstrijd. Vincent Verschueren komt de gloednieuwe GoDrive Fabia R5 inrijden en is ook favoriet voor de eindzege. De leider van het JobFiXers BRC krijgt wel stevige tegenstanders want ook Davy Vanneste brengt een Fabia R5 aan de start en ook met Andy Lefevere in de Lancer R4 moet steeds rekening gehouden worden. Daarnaast brengt het JobFiXers team ook 2 Fiesta's R5 aan de start, PJM Cracco, wie de tweede Fiesta zal besturen is nog onduidelijk... Philip Cracco? Achiel Boxoen? Of krijgen we een verrassing? Of zal er dan toch maar 1 Fiesta aan de start komen?

Er zal ook stevig gestreden worden in de subtop want daar zien we o.a. de Lancers van Steve Becaert (EVO X), Dennis Degroote (Lancer EVO VI) en Philip Barbier (EVO X) of de Subaru WRC van Jeoffrey Lerminez als piloot of de Deen Jan Petersen die een VW Polo Super 2000 aan de start brengt.
Daarnaast komen ook nog enkele heel snelle achtertrekkers aan de start, we kijken dan vooral richting Hans Weijs die na lange tijd opnieuw de BMW van Schmid Racing zal besturen. Verder zien we o.a. de Porsche GT3 van Chris Debyser, de BMW's van Kurt Braeckevelt, Thierry Cockelaere, Cris Algoedt en Tobi Vandenberghe.

Verder in de lijst zien we ook Marnic Van Lancker die zijn come-back maakt met een BMW 130, Gilles Pyck die opnieuw met de Clio V6 aan de start komt en Stefaan Tjoens die na Staden reeds zeker kan zijn van de titel in divisie 1-2. 

Bij de historics zijn alle ogen gericht op Paul Lietaer en de Opel Manta 400. Lietaer start als favoriet, maar krijgt onderweg wel tegenstand van thuisrijder en vice-kampioen Stefaan Prinzie (Ascona 400), Nick Toorré (Sierra Cosworth) en Piet Declercq (Porsche 911).

# Deelnemerslijst

Parcours / Timing

De 3 proeven (Staden - Westrozebeke - Oostnieuwkerke) blijven ongewijzigd t.o.v. de editie 2017. Alle proeven worden 4x gereden met de eerste start omstreeeks 8 uur.

# Timing
# Locatie

De Rally kan je volgen via I.R.O. Rally Radio, of via deze website... 

zwembaden en wellness
Verzekeringen Delaere
MR Solar

http://www.daviddesign.be
ALV saneren van tanks

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen