× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Yprauto MLV banden velgen Poperinge zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be

12-06-2018

Wedstrijdverslag - Motul Rally van Wervik - Bram Fonteyne

Wedstrijdverslag - Motul Rally van Wervik - Bram Fonteyne

Met 41 deelnemers in het historic gedeelte en enkele stevige kleppers als Paul LIetaer (Manta 400), Didier Vanwijnsberghe (Toyota Celica), Christophe Merlevede (Bmw E30 M3), Chris Debyser (Opel Transeurope), Patrick Mylleville (Porsche 911), ...  was de concurrentie niet van de poes in de Rally van Wervik voor de minder pk sterke Volvo van Bram Fonteyne. Toch bewees Bram de afgelopen 2 jaar dat hij op regelmaat en doorzettingsvermogen,  hij heel verrassend uit de hoek kan komen in Wervik. Zowel in 2017 en 2016 werd hij knap 2de in een eveneens sterk bezet deelnemersveld. 

Wedstrijdverslag Bram Fonteyne en Hervé Boussery

"Na een pauze van iets meer dan 7 maanden was het toch wel even aanpassen om terug achter het stuur te zitten van de nochtans vertrouwde Volvo. De laatste wedstrijd dateerde al van de 6 Uren van Kortrijk. 
Als ik mij niet vergis stond ik voor de 16de maal aan de start in Wervik en moet ik toegeven dat de wegen in en rondom Wervik nog weinig geheimen hebben voor mij. De nota's van vorig seizoen werden er bij gehaald en hebben we nog verder gedetailleerd om links en rechts toch nog enkele seconden sneller te kunnen gaan. 
Ik ging niet zo geweldig van start, mede door het missen van ritme en het zoeken naar de juiste rempunten, en klokte af op een 9de plaats na de eerste proef, op amper 3 tienden van Jeroen Van Wanseele." Aldus Bram.

De eerste ronde werd afgesloten op een 7de plaats in het algemeen klassement en werd het al snel duidelijk dat er een mooie strijd tussen Jeroen en Bram zat aan te komen. De ene keer draaide Jeroen een snellere chrono, de proef daarop was het terug de beurt aan Bram. Tijdens de 5de proef verloren we zowel Debyser, na een stevige  sortie, als Christophe Merlevde. Beide heren namen op dat moment plaats 2 en 4 voor hun rekening. Zo schoof Bram op naar onverhoopte 4de plaats in het historic gedeelte. 

"Na onze laatste servicebeurt keken we nog eens naar klassement en zagen we dat Jeroen met een bonus van 10 seconden van start ging tijdens de laatste ronde. Op kp Wervik deed Jeroen daar nog eens 2 seconden bij en dacht ik dat de strijd gestreden was en een podiumplaats niet meer haalbaar was. De daaropvolgende proef, kp Kruiseke, nam ik net geen 3 seconden terug en kwamen we terug tot op 9 seconden voor het ingaan van de laatste proef. Met het mes tussen de tanden ging ik van start op Wervik en reed er 6 seconden sneller dan mijn besttijd die ik daar al realiseerde. Op dat moment had ik geen flauw idee wat de tijd was van Jeroen en vertrokken we richting podium. Ook daar wist het team niet wat het resultaat was van Jeroen op de laatste proef en na wat navraag bleek dat hij in de slotfase nog heeft opgegeven. 
Uiteraard volgde er een vreugde uitbarsting bij FB Motorsport en pakken we voor het 3de jaar op een rij een podiumplaats in Wervik. Een 3de plaats was het hoogst haalbare in deze wedstrijd, zeker met toppers als Lietaer en Vanwijnsberghe in het historic gedeelte. Ook de factor geluk speelde een belangrijke rol in deze wedstrijd en de betrouwbaarheid van de wagen natuurlijk.

Ik wil via deze weg mijn team bedanken voor alle geleverde inspanningen en de sfeer die opnieuw uitstekend was binnen de groep. Ook een extra dankwoordje voor Chris en CS Parts uit Beernem die de Volvo andermaal in topconditie aan de start heeft gebracht. 

De volgende wedstrijd op het programma wordt de Ypres Classics Historic Rally. Mijn laatste deelname dateert er al van 2014 en samen met Sabine Bruyneel kijk ik enorm uit naar deze wedstrijd, zeker omdat deze verreden wordt in mijn thuisstad. Afspraak op de shakedown van Boezinge." Aldus Bram

Tekst - V.Lannoo - Vila-racing.be

Yprauto
MLV banden velgen Poperinge
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen