× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness MLV banden velgen Poperinge http://www.daviddesign.be Yprauto

09-06-2018

Rhys Yates wint Motul Rally van Wervik - Compleet verslag van de wedstrijd

Rhys Yates wint Motul Rally van Wervik - Compleet verslag van de wedstrijd

Het deelnemersveld van de 44ste MOTUL Rally van Wervik was dit jaar van een ongezien niveau. Vooral door de komst van de, door ons vaak minder bekende deelnemers, was een pronostiek op voorhand heel moeilijk...
Het was de Skoda Fabia R5 van Yates die de beste start nam. Kevin Demaerschalk ging meteen in de tegenaanval, maar de piloot van de DS3 WRC reed op kp Wervik een ronde te weinig en zag zijn zege-kansen in rook opgaan.

Rhys Yates begon zijn voorsprong uit te bouwen en kwam snel autoritair aan de leiding. Zijn dichste concurrent was... De Lancer EVO X R4 van Andy Lefevere. De zaakvoerder van Yprauto bleef lange tijd op de tweede plaats met een resem snellere R5 wagens achter zich. In de slotfase moest Lefevere de R5 wagens van respectievelijk de Mevius, Vanneste en na een differentieel probleem op de laatste kp ook nog Bedoret voorlaten. Al blijft een vijfde plaats met een Lancer tussen het R5 geweld een eervol resultaat.

De top 10 werd compleet gemaakt door PJM Cracco, David Boogie, Robin Maes, Achiel Boxoen en Bruno Parmentier. Aan het einde van dit groepje R5 wagens en op de 11de plaats staat thuisrijder Steven Dolfen in de DS3 R5. Misschien was dit niet het resultaat waar Dolfen op hoopte bij de overstap naar de R5, maar ongetwijfeld is dit wel een opsteker na een moeilijke seizoenstart.
De Rally van Wervik blijft in de eerste plaats een VAS wedstrijd, van de provinciale piloten werd Dennis Degroote de snelste, al moest hij door de stevige tegenstand wel tevreden zijn met een 15de plaats.

Bij de Porsches was de strijd snel gestreden, Delplace nam de beste start maar moest op kp 3 opgeven met een gebroken cardan. Monnens haalde ook het einde niet, halverwege gaf hij op met mechanische problemen. 

Zoals te verwachten stond bij de historics geen maat op Paul Lietaer en zijn Opel Manta 400. Hij reed de concurrentie op een hoopje, aan de finish had hij bijna anderhalve voorsporng op Didier Vanwijnsberghe die een geslaagd debuut maakte in de Toyota Celica. De derde plaats leek naar Jeroen van Wanseele te gaan, maar toen deze in de laatste kp moest opgeven klom Bram Fonteyne op het podium. De top 5 werd compleet gemaakt door de Brit Thomson en streekrijder Dekimpe. KOen Verhaeghe won in de rode Escort MKI op zijn gekende spectaculaire wijze winnaar in de Ford Pinto Cup. 
We onthouden ook de crash van Chris Debyser, met de TransEurope ging de ConXion zaakvoerder zwaar van de baan. De TransEurope werd hevig toegetakeld, maar gelukkig bleven piloot en copiloot ongedeerd.

# Foto-reportage
Resultaten
# Terugblik op onze live-verslaggeving

zwembaden en wellness
MLV banden velgen Poperinge

http://www.daviddesign.be
Yprauto

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen