× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness ALV saneren van tanks http://www.daviddesign.be c est bene

27-05-2018

de Mevius tankt vertrouwen met zege in ORC Rally

de Mevius tankt vertrouwen met zege in ORC Rally

De ORC Rally kon dit jaar uitpakken met een ongezien startveld, maar liefst 6 R5 wagens namen de start... Maar na de eerste proef was het Stefaan Stouf in de 'oude' Sierra Cosworth die de leiding nam. Na de doortocht van de historics was het immers beginnen te regenen en zo waren de moderne wagens serieus in het nadeel... Het parcours was plots heel glad en dat heeft Brecht Hoorne aan den lijve ondervonden. De BMW Compact ging stevig van de baan op die eerste proef en is total loss... 

Na 3 proeven was de tussenstand min of meer genormaliseerd, kampioen Verschueren kwam om kilometers te maken met de evolutiemotor van de Skoda en nam ook de leiding. Verschueren werd op korte afstand gevolgd door Guilaume de Mevius en Melissa Debackere. Halverwege de koers kreeg de meestal heel betrouwbare Godrive Skoda af te rekenen met problemen aan de versnellingsbak moest hij opgeven. Melissa Debackere, die over de Mevius was gesprongen, leek de leiding over te nemen, maar in diezelfde proef kreeg ook haar Skoda met problemen af te rekenen, en ook zij moest opgeven...

De leiding ging zo naar RACB piloot de Mevius die ook de winnaar werd. Andy Lefevere verloor bij de eerste doortocht op d'Hooie 30 seconden, en werd nog tweede op 22 seconden van de Peugeot R5. Zonder dat tijdsverlies zat er zeker een zege in voor de zaakvoerder van Yprauto. Steve Bécaert bevestigde hier in Oostrozebeke zijn mooi resultaat van in Bocholt en parkeerde de Lancer EVO X op een heel mooie derde plaats. 

Davy Vanneste ontdekte de Skoda Fabia R5 van SXM, naar het einde toe ging het steeds vlotter met op kp 10 zelfs de scratch. Vanneste werd uiteindelijk vierde net voor de Ford Fiesta R5 van Bruno Parmentier. 

De strijd net buiten de top 5 ging lange tijd tussen de Manta 400 van Lietaer en de Lancer EVO VI van Degroote. Voor de start van de laatste proef stonden ze gelijk, Dennis Degroote kon in de laatste proef het verschil maken en werd zesde voor de historic winnar Paul Lietaer.
Bij die Historics leek niemand opgewassen tegen de Sierra van Stouf, helaas moest hij halverwege koers opgeven en kwam Lietaer aan de leiding. Drik Depuydt reed een heel sterke wedstrijd in de MKII, maar zag in de allerlaatste proef zijn tweede plaats verloren gaan. Hij verloor anderhalve minuut en werd 'pas' vijfde. De podium plaatsen gingen zo naar de Monza van Bert Cornelis (2de) en de mooie BMW M3 van Christophe Delcerck.

De top 10 werd compleet gemaakt door Bert Coene (eerste groep N), Andy Heyrick en FIRC winnaar Simon Thomas. Kurt Braeckevelt was ook in de running voor een top 10 plaats, maar zag deze in rook opgaan toen hij in de laatste ronde even rechtdoor schoof... Door deze schuiver werd Cris Algoedt als 12de nog de eerste  BMW aan de meet. 
Vauterin (208 R2) won de strijd bij de R2's van Reynvoet en Vanbeveren. 

# Foto-reportage

 

zwembaden en wellness
ALV saneren van tanks

http://www.daviddesign.be
c est bene

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen