× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Yprauto zwembaden en wellness MLV banden velgen Poperinge http://www.daviddesign.be

24-05-2018

ORC Rally - Complete voorbeschouwing

ORC Rally - Complete voorbeschouwing

Komende zondag is er de derde VAS wedstrijd van het seizoen: de ORC Rally in Oostrozebeke. Het deelnemersveld is indrukwekkend en ook de zon lijkt van de partij te zijn... Dus afspraak zondag langs de proeven van de 12de ORC Rally. 

Deelnemers

Maar liefst 6 R5 wagens tekenen present voor deze VAS wedstrijd. Met de komst van Kampioen Vincent Verschueren (Skoda Fabia), viervoudig winnaar Melissa Debackere (Skoda Fabia), RACB piloot Guillaume de Mevius (Peugeot 208) en Davy Vanneste (Skoda Fabia) ligt het niveau ook bijzonder hoog... Maar ook de Lancer R4 van Andy Lefevere mogen we bij de favorieten rekenen, Lefevere stond hier reeds 5x op het podium. 
De R5's van Xavier Lannoo (208) en de winnaar van de Rally van Doornik Bruno Parmentier (Fiesta) zullen misschien tekort schieten voor de overwinning maar kunnen zich mengen in de subtop waar we ook een mooie strijd verwachten. Want in die subtop moeten we rekening houden met de Lancers van Steve Bécaert, Bert Coene, Dennis Degroote, Johnnie Ellis, Joost Vanbeveren en Hans Depla, de Subaru van Andy Heyrick en de achtertrekkers van thuisrijder Kurt Braeckevelt, Brecht Hoorne, Thierry Cokelaere, Cris Algoedt, Tobi Vandenberghe of Peter Lemahieu in de Millington Escort.

Ook de snelste historics zullen zich nog mengen in de strijd want met de Sierra 4x4 van Stefaan Stouf en de Manta 400 van Paul Lietaer is het niveau ook bijzonder hoog. Veder bij de historics ook nog de Opel Monza van Bert Cornelis, de Ascona 400 van Tom Tytgat, de Porsche van Lode de Keyzer, de M3 van Patrick Spillebeen, de Sierra van Nick Tooré en Didier Vanwijnsberghe die het opnieuw zal proberen in de Toyota Celica. 

En dan hebben we het nog niet gehad over de snelle voortrekkers en de spectaculaire achtertrekkers die het veld compleet maken...

# Deelnemerslijst

Een genummerde deelnemerslijst wordt niet vrijgegeven, de toegang tot de wedstrijd is gratis, maar het programma kost €6.

Parcours / Timing

De ORC Rally bevat nog steeds de 3 proeven van Hulste, De Ginste en Wielsbeke, als is deze laatste wel volledig nieuw en keert ook terug naar de industriezone D'Hooie. "We hebben hier enkele jaren geleden al eens een proef op zaterdagavond gereden," aldus Nic Maes van de vzw Rally Events. "We rijden opnieuw enkele ronden op de industriezone en een deel over privé gronden. Daar zal voor de toeschouwers een zone voorzien worden zodat ze constant de wagens zien en ook in alle veiligheid kunnen komen en gaan wanneer ze willen."

Er zijn 4 ronden voorzien met de eerste start op het podium in Oostrozebeke om 8 uur. De finish is voorzien om 18u30.

Meer info - orc-rally.be

Yprauto
zwembaden en wellness
MLV banden velgen Poperinge

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen