× LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde

06-05-2018

Davy Vanneste wint Short Rally Monteberg na schuiver van Piet Van Hoof

Davy Vanneste wint Short Rally Monteberg na schuiver van Piet Van Hoof

Het was vandaag bakken langs het parcours van de Short Rally van de Monteberg. Vanaf de eerste meters werd er ook heel hard gereden, de strijd voor de zege ging tussen de Lancer EVO IV van Piet Van Hoof en de Fiesta R5 van Davy Vanneste. Van Hoof reed lange tijd aan de leiding, maar de verschillen bleven steeds heel klein... Toen Van Hoof in de fout ging en meer dan 6 minuten verloor kwam de zwart-oranje Ford Fiesta aan de leiding. Davy Vanneste kon controleren en won de wedstrijd met bijna 30 seconden voorsprong op Sander Van Hoof.

Het was ook bijzonder spannend voor de derde plaats. De strijd ging tussen Steve Becaert, Fredericq Delplace en Stefaan Stouf. In de voorlaatste proef ging de Porsche voorbij de Lancer en werd Delplace tweede. Bécaert had eerder reeds zijn beklag gemaakt dat hij in de rondjes op de Monteberg werd opgehouden door de Porsche van Yves Bruneel. Fredericq Delplace sluit zo af op een heel knappe derde plaats en als eerste Porsche, Claudie Tanghe reed ook heel sterk maar verloor wat tijd in de eerste ronde toen hij de achterruit van de Renties Porsche verloor. 

In de allerlaatste proef kwam Stefaan Stouf nog sterk opzetten, hij ging nog voorbij Steve Bécaert en won niet enkel de historic maar werd ook vierde algemeen. Na Bécaert werd de top 10 vervolledigd door de Porsche van Tanghe, de Lancer van Jonkers, de DS3 van Moree, de Porsche van Bruneel en tot slotte de Lancer van Coene. 

Na de tweede ronde was er geen spoor meer van de DS3 R5 van Steven Dolfen. Een mechansich defect verplichte hem om de handdoek te werpen na 4 proeven. Dolfen begn rustig maar stond dan op een veilige zevende plaats. 

Bij de historics was niemand opgewassen tegen de dikke Sierra Cosworth van Stefaan Stouf. Hij won voor thuisrijder Christophe Merlevede en Stefaan Prinzie die op zijn beurt ook divisie 4 won. Divisie 1-2 werd gewonnen door de Megane van Stefaan T'joens.

# Foto-reportage
# Resultaten

Autostal Duindistel
Optiek Vanneste Hooglede Izegem

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen