× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
herstellen smartphone tablet
Waregem Oldtimer Event

02-05-2018

Stephen Wright en Eddy Smeets opnieuw samen in de Sezoensrally met opgefriste Ford Fiesta R5

Stephen Wright en Eddy Smeets opnieuw samen in de Sezoensrally met opgefriste Ford Fiesta R5

Stephen Wright rekent op Eddy Smeets voor Sezoensrally

De laatste drie edities werden ze telkens derde algemeen in de Sezoensrally. De dag na de laatste editie werden meteen plannen gesmeed om opnieuw samen aan de start te komen in 2018. "Ik rij in 2018 een programma à la carte en zet Bocholt op het menu als jij meegaat," aldus Stephen Wright die dus opnieuw op Eddy Smeets rekent om hem te navigeren in zijn Ford Fiesta R5.

De Ford Fiesta R5 werd de voorbije winter compleet vernieuwd en voorzien van de nieuwste evolutie’s.

Het duo Wright-Smeets is na drie podiumplaatsen op rij inmiddels een gekend team aan de start van de  Sezoensrally. Alhoewel de Fabia R5 momenteel dé topwagen is in de categorie komen zij aan de start met de vertrouwde Fiesta R5 die afgelopen winter wel helemaal opgefrist werd.

Stephen Wright: "Even hebben we de aankoop van een andere wagen overwogen maar uiteindelijk zijn we trouw gebleven aan de Fiesta R5. Die is deze winter wel volledig gestript en opnieuw opgebouwd. De kas werd volledig terug in orde gezet bij M Sport en de wagen beschikt nu ook over alle laatste evoluties qua motor en ophanging. Ik heb al tegen Eddy gezegd dat ik dit jaar niet tevreden kan zijn met (nog) een derde plaats... Maar de R5-concurrentie wordt blijkbaar jaar na jaar groter in het Belgisch rallykampioenschap. We gaan alleszins ons best doen om desondanks op het podium te eindigen, liefst een trapje hoger..."

Eddy Smeets: "Alhoewel ik dit jaar de M cup met Mats VD Brand rij, vond ik het netjes om mijn - eerder gegeven - woord ten opzichte van Stephen te houden. Dit team maakt al drie jaar de dure verplaatsing van Ierland naar Bocholt om aan de start te komen van mijn thuiswedstrijd dus is enige loyaliteit wel op zijn plaats. Ik kan jammer genoeg niet in twee auto’s tegelijk navigeren ;-)
Onze - inmiddels trouwe - sponsors helpen om de logistiek van Stephen - 4x de overzetboot, diverse vliegtuigtickets voor Stephen en zijn mekaniekers, huurauto, verblijf, ... - opnieuw te bekostigen. Maar nieuwe banden zijn gezien de ambitie ook een must maar helaas een dure kostenpost. We zullen echter proberen om in optimale omstandigheden aan de start te komen om de strijd met de Fabia’s aan te kunnen gaan!
"

Steun Stephen Wright en Eddy Smeets bij hun vierde deelname aan de Sezoensrally op zaterdag 19 mei 2018 ! Uw sponsorvoorstel is welkom via 0496 898 551 (bel, sms, whatsapp) of per mail naar eddy.smeets@outlook.com.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het rallynieuws? Installeer de rallylovers APP op je smartphone en we sturen je een bericht als er belangrijk nieuws is... De APP is gratis te downloaden in de APP Store of via Google Play.

herstellen smartphone tablet

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen