× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be

29-04-2018

Vincent Verschueren wint Rallye de Wallonie na 3 dagen stevige strijd - Compleet verslag

Vincent Verschueren wint Rallye de Wallonie na 3 dagen stevige strijd - Compleet verslag

Met de Rallye de Wallonie zat het Jobfixers BRC reeds aan de 4de wedstrijd, Kris Princen won in Haspengouw en Tielt maar was er afgelopen weekend in Jambes niet bij. De strijd voor de zege ging, zoals verwacht tussen de Skoda's van de winnaar van de Spa Rally Adrian Fernémont, regerend kampioen Vincent Verschueren en Cédric Cherain. 

Vrijdagavond stonden er 2 passages over de Citadelle op het programma. Cherain en Verschueren zetten elk een scratch op hun naam, maar het was thuisrijder Fernémont die de eerste dag afsloot als leider. Op zaterdag mocht Fernémont de weg openen, maar Vincent Verschueren ging meteen in de aanval. Op de lange kp van Nettinne-Mohiville sloeg de Godrive Skoda toe, Verschueren nam de leiding. Het bleef echter bijzonder spannend, de scratches werden op zaterdag netjes verdeeld tussen het leiderstrio, maar Verschueren sloot als leider af. De verschillen bleven heel klein en Verschueren had na 14 proeven maar een goeie 7 seconden voorsprong op Cherain en 20 op Fernémont. 

Zondagmorgen was het gaan regenen en daar profiteerde thuisrijder Fernémont van. In de regen kon de winnaar van de Spa Rally het verschil maken. In de openingsronde noteerde hij alle besttijden en sprong over Cherian naar de tweede plaats op amper 4 seconden van de leider. In de laatste ronde was de bandenkeuze van heel groot belang, Fernémont gokte verkeerd en verloor zijn tweede plaats aan Cherain. Verschueren won de wedstrijd met 8 seconden voorsprong op Cherain die met deze tweede plaats wel de sorties in Haspengouw en Spa kan doorspoelen. Fernémont werd heel knap derde en bewees met zijn sterke prestatie op zondagmorgen nogmaals zijn potentieel... 

Na dit leiderstrio was het Xavier Bouche die best of the rest was, maar de voormalig Belgisch kampioen F2 zakte weg in het klassement toen hij 3 miniuten straftijd kreeg. Op zondag gaf Bouche om deze reden ook forfait. Hij spaarde liever het budget om ook in de East Belgian aan de start te komen. Zaterdagnamiddag verloren we ook Guillaime de Mevius (Peugeot 208 R2), Steve Matterne (Skoda Fabia R5) en Etienne Monfort (Skoda Fabia R5), allen na een al dan niet stevige sortie. 

Olivier Collard kwam zo op de vierde plaats bij zijn debuut in een R5 wagen. Nadat Manuel Canal Robles (Skoda Fabia WRC) moest opgeven ging de 5de plaats naar Sebastien Bédoret. De poulain van Loix reed een verstandige wedstrijd en zet zo zijn leerproces stap voor stap verder. 

Zondagmorgen was het nog spannend voor de resterende plaatsen in de top 10. Na Bédoret waren de verschillen heel klein: Schilt, Boxoen, Snijers en Cracco Jr stonden binnen de 15 seconden. Boxoen moest opgeven met motorproblemen, Schilt reed lek en zo kwam de tweewiel aangedreven Porsche van Patrick Snijers op een heel knappe zesde plaats net voor de eerste Jobfixers Fiesta van Pieter Jan Cracco.

De top 10 werd afgesloten door de spectaculaire Lancer EVO X van Jonas Langenakens, de onfortuinlijke Edwin Schilt (Skoda Fabia R() en Olivier Cartelle (Porsche). Stephan Hermann eindigde als 11de net buiten de top 10 maar was de snelste voortrekker in de Fiat Punto Super 1600 die de ganse wedstrijd in strijd was met de Opel Astra M2000 van Verstaen die tweede F2 werd en de groep M won. 

In klasse RC4 nam Timo Van Der Marel het met zijn Opel Adam het op tegen de Belgische Juniors. Van Der Marel won, met ruim 2 minuten voorsprong op Grégoire Munster (Adam R2) die wel de Junior klasse won voor Tobias Brüls (Peugeot 208) en Jean Dilley (Ford Fiesta R2T). 

De wedstrijd bij de historics verloor snel alle spanning, Kenis die als snelste vertrok moest aan de kant met een defecte motor en vice-kampioen Prinzie moest ook de strijd staken met koppelingsproblemen. Lietaer bewees dat hij ook buiten West-Vlaanderen snel is en stuurde de Opel Manta 400 op spectaculaire wijze naar de zege. Na de opgave van Deblauwe (Escort) werd Patrick Mylleville tweede en doet zo opnieuw een gouden zaak in het kampioenschap. "Het was te lang geleden en dus kon ik niet meteen aanvallen. Terwijl de eerste doortocht voor mij een soort snelle verkenning was, pushte ik pas tijdens de tweede lus," grapte Lietaer na afloop.

# resultaten 
# Foto-reportage
# LIVE verslag

 

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
Autostal Duindistel

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen