× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be

25-04-2018

Rallye de Wallonie - Complete voorbeschouwing

Rallye de Wallonie - Complete voorbeschouwing

Amper 3 weken na de TAC Rally in Tielt zijn de tenoren van het Jobfixers BRC komend weekend te gast in Namen voor de Rallye de Wallonie. Het feest duurt 3 dagen in en rond Namen, afspraak vrijdagavond op de Citadelle en zaterdag en zondag in de wijde omgeving van Namen voor de 35ste editie van deze klasieker. 

Deelnemers

Met 16 R5 en 2 WRC's is er een heel aantrekkelijke deelnemerlijst, we moeten echter vooral uitkijken naar de Skoda's, met 10 exemplaren aan de start ook best vertegenwoordigd. Vincent Verschueren zal met de afwezigheid van Kris Princen ongetwijfeld op puntenjacht gaan... Maar er is stevige tegenstand! Adrian Fernémont, Cedric Cherain en Xavier Bouche zijn de voornaamste tegenstanders. Fernémont wil zijn zege van in Spa overdoen voor eigen publiek, Cherain heeft na 2 sorties iets goed te maken en routinier Bouche is steeds snel in eigen streek. 

Maar naast deze favorieten zijn er nog tal van outsiders, denken we dan in de eerste plaats aan Sébastien Bedoret, die erg sterk debuteerde als officieel Skoda-piloot in Tielt en Guillaume de Mevius die waarschijnlijk wel opnieuw vertrouwen zal moeten kweken in de Peugeot na zijn sorties in Spa en Corsica. Tot slot komt ook Olivier Collard met een Skoda R5 aan de start, in het verleden was de streekrijder steeds bijzonder snel met de Lancer, afwachten hoe snel hij de Skoda onder de knie zal krijgen... Naast de vele Skoda's zijn er ook de Ford's van de drie JobFIXers-piloten, aangevoerd door de  jongeren Pieter-Jan Michiel Cracco en Achiel Boxoen, naast teambaas Philip Cracco.

De resterende R5's zijn in handen van David Bonjean (Skoda), Steve Matterne (Skoda), de Nederlander Edwin Schilt (Skoda), Etienne Monfort (Skoda), Alain Litt (Ford) en Martin Van Iersel (Huyndai).

Maar er staan ook nog eens 2 WRC's bestuurd door Francis Lejeune en Manuel Canal-Roblès. Maar vooral met de Porsches GT3 zal moeten rekening worden gehouden. In het verleden waren de GT's in de kopgroep te vinden op dit parcours bij mooi weer. Patrick Snijers hoopt dat hij deze keer van pech gespaard zal blijven om het potentieel te tonen van de Maes-Porsche. Met de 997 GT3 van Fredericq Delplace heeft hij een stevige concurrent. De andere Porsches zijn in handen van Henri Schmelcher, Laurent Léonard, Laurent Mottet en Olivier Cartelle.

Het deelnemersveld is natuurlijk veel meer dan deze toppers, de lijst is heel gevarieerd met o.a. de Lancers van Langenaekens, Bécaert en Bastien Rouard, de FIat Super 1600 van Stephan Hermann en natuurlijk de vele R2's. In de klasse RC4 lijkt de Opel Adam R2 van Timo Van der Marel de te kloppen combinatie. De snelle Nederlander moet het opnemen tegen o.a. de Adams van Grégoire Munster en Romain Delhez, de Fiesta's van Niels Reynvoet en Jean Dilley en de Peugeots van Gilles Pyck en Tobias Brüls... (voorbeschouwing Pirelli Junior BRC).

Bij de historics kijken we vooral uit naar de prestatie van Paul Lietaer, in Tielt was de Manta 400 indrukwekkend maar kan Lietaer ook op verplaatsing scoren? Met de BMW's van Guino Kenis en Tom van Rompuy en vice-kampioen Stefaan Prinzie in de gekende Ascona 400 heeft Lietaer alvast enkele referenties... (voorbeschouwing Historic BRC)

# Deelnemerslijst

Parcours / Timing

Het parcours werd voor deze 35ste editie grondig onderhanden genomen... Op vrijdag is de doortocht op de Citadelle aangepast ten gevolge van de plaatsing van het Belgisch paviljoen van Milaan. Verder is er de komst van een 24 kilometer lange proef (Mohiville) op zaterdag, helaas zien we hierdoor ook de proef van Arbre verdwijnen.
Ook andere proeven werden aangepast, zo zien we zowat alle onverhard stroken verdwijnen... In Wartet is er geen doortocht meer in de steengroeven en het onverhard in de omgeving van het containerpark van Naninne is ook geschrapt... 

# Timing

Optiek Vanneste Hooglede Izegem

Autostal Duindistel
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen