× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness MLV banden velgen Poperinge http://www.daviddesign.be Yprauto

11-04-2018

Wedstrijdverslag - TAC - Johan Dekens

Wedstrijdverslag - TAC - Johan Dekens

Afgelopen weekend stond de 45e TAC rally op het programma, een wedstrijd die oorspronkelijk niet op onze kalender stond maar door het wegvallen van een wedstrijd in het VLN kampioenschap waren we het weekend van de TAC rally toch vrij.  Aangezien het oorspronkelijk niet gepland was hadden we ook geen budget voorzien voor deze wedstrijd maar toen er 8 GT3’s op de inschrijvingslijst stonden begon het toch te kriebelen om ook van de partij te zijn.

Alles werd dan ook in het werk gesteld om aan de start te komen.  Last minute besliste Darrell Taylor ook nog om niet met de Sierra Cosworth te starten maar wel met de 996 GT3.

Vrijdagmorgen vertrokken we dan richting Tielt, samen met Bert Truyens ging ik de verkenningen doen, een hele opdracht want ik heb er weinig parcourskennis.  Mijn 2 eerdere deelnames in Tielt dateerden al van 2011 en 2012 en sinds 2013 deden we geen enkele West-Vlaamse wedstrijden meer.  Er waren dus wel wat zenuwen om de krachtige GT3 over de smalle en gladde wegen te sturen langsheen diepe grachten. 

Zaterdag zijn we dan voorzichtig gestart en gezien het sterke deelnemersveld in de GT klasse was ons hoofddoel de auto heelhuids over het podium rijden ’s avonds en ons amuseren, de sfeer in de auto was dan ook heel goed met Bert.  We namen nergens grote risico’s en reden met een marge, de tijden werden niet echt gevolgd.  We konden wel geleidelijk aan het tempo een beetje opvoeren maar het parcours werd er natuurlijk niet beter op door de passages van alle auto’s, coupages werden te diep uitgereden om er met de Porsche nog in te duiken enz.

We slaagden erin om het hoofd koel te houden en geen risico’s te nemen waardoor we de wagen als 3e RGT over het podium konden rijden.  We kunnen dus terug kijken op een geslaagde deelname aan de TAC rally.

De 996 van Darrell kreeg echter af te rekenen met elektrische problemen, een kortsluiting in de electronische hoofdstroomschakelaar veroorzaakte een haperende alternator en starter.  Helaas moest hij na KP4 reeds de handdoek werpen.

Ik wil tot slot nog iedereen bedanken die onze deelname aan de TAC rally hebben mogelijk gemaakt,  sponsors, serviceteam en mijn vrouw voor de catering.

zwembaden en wellness
MLV banden velgen Poperinge

http://www.daviddesign.be
Yprauto

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen