× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Drakkar Rallysport Toyota Celica MR Solar http://www.daviddesign.be Verzekeringen Delaere

04-04-2018

TAC Rally - Complete voorbeschouwing

TAC Rally - Complete voorbeschouwing

Met de TAC Rally zit het JobFixers BRC aan haar derde manche. De compacte wedstrijd in Tielt valt duidelijk in de smaak want de deelnemerslijst is niet enkel goed gevuld, het veld is ook heel gevarieerd. Afspraak komende zaterdag in Tielt!

Deelnemers

De inschrijvingen in Tielt kwamen wat moeilijk op gang, maar uiteindelijk sloot men af op 80 deelnemers met onder hen 12 R5 wagens, 10 GT's en 15 deelnemers in de M Cup. Voor de zege gaat het in Tielt normaal gezien tussen Vincent Verschueren en Kris Princen. Deze laatste onderstreept zijn titelambities door Tielt in laatste instantie toe te voegen aan zijn programma... 

Na het duo Verschueren - Princen is de strijd heel open. Wie gaat mee in de kopgroep? Wie zal het peleton Fabia's leiden? Of is het een Fiesta? Of een GT3? Aan outsiders geen gebrek: Sébastien Bédoret (Skoda Fabia), Melissa Debackere (Skoda Fabia), Didier Duquesne (Skoda Fabia), Steve Matterne (Skoda Fabia), Robin Maes (Skoda Fabia), Pieter Jan Michiel Cracco (Ford Fiesta), Achiel Boxoen (Ford Fiesta), Philip Cracco (Ford Fiesta) en Bruno Parmentier (Ford Fiesta). 

Maar ongetwijfeld komen ook de Posches GT3 zich mengen vooraan in de strijd, want met Kevin Abbring, Patrick Snijers, Tim Van Pariijs, Gunther Monnens en Chris Van Woensel is de strijd tussen de GT's ook bijzonder veel belovend. Verder in het veld zien we nog de GT's van Dekens, Schmelcher, Buyse, Vanneste en Taylor, wat het totaal op 10 GT's brengt. 

Andere kandidaten voor een top 10 positie zijn de snelste BMW's uit de M Cup en de Lancers van Steve Bécaert, Bert Coene, Bastien Rouard en Hans Depla. In de M Cup staan maar liefst 15 BMW's aan de start aangevoerd door Mats van den Brand, overtuigend winnaar in Haspengouw, titelverdediger Franky Boulat, streekrijder Kurt Braeckevelt en de steeds snellere Nederlander Wim Muilwijk.

Het junior kampioenschap lijkt dit jaar maar traag op gang te schieten, in Haspengouw en Spa was het heel magertjes in Tielt zijn er 6 deelnemers. Het zal uitkijken worden hoe Niels Reynvoet (Ford Fiesta) het als streekrijder en leider in het kampioenschap zal doen tegen Grégoire Munster (Opel Adam), Jean Dilley (Ford Fiesta), Tobias Brüls (208 R2), Thibaud Mazuin (Skoda Fabia)  en Gilles Pyck die zijn debuut maakt in het Junior BRC met een 208 R2. De juniors kunnen zich meten met Jelle Vermeire die de start neemt met een Opel Adam R2.

Bij de historics zijn alle ogen gericht op Paul Lietaer die zijn Opel Manta 400 laat debuteren. De Manta lijkt op papier niet opgewassen tegen de Sierra's van Stefaan Stouf en Dirk Vermeirsch of de BMW M3 van Guino Kenis, maar met Lietaer op West Vlaamse bodem weet je maar nooit... Andere kandidaten voor de ere plaatsen zijn Bert Cornelis (Opel Monza), Nick Tooré (Ford Sierra Cosworth), Patrick Mylleville (Porsche), Geert Vandoorne (Ford Escort) en Frank Baert (Ford Sierra). 

# Genummerde deelnemerslijst

Parcours

Het parcours is Tielt is al lange tijd zo goed als ongewijzigd, maar dat maakt het niet eenvoudiger... Het asfalt is op plaatsten bijzonder glad en in deze compacte wedstrijd zijn er meestal geen grote verschillen. 

3 lussen van 4 klassementsproeven (Schuiferskapelle, Ondank, Oosthoek, Poelberg), aangevuld met een vierde passage over Schuiferskapelle en de Poelberg. Een parcours van 162 km tegen de chrono, tussen 8h en 21h. 

# timing

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het rallynieuws? Installeer de rallylovers APP op je smartphone en we sturen je een bericht als er belangrijk nieuws is... De APP is gratis te downloaden in de APP Store of via Google Play.

Drakkar Rallysport Toyota Celica
MR Solar

http://www.daviddesign.be
Verzekeringen Delaere

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen