× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

14-03-2018

Spa Rally - DMACK Trophy - Pech voor Cherain - Fernandes en Hommes aan het feest

Spa Rally - DMACK Trophy - Pech voor Cherain - Fernandes en Hommes aan het feest

Nauwelijks twee weken na het startschot in de Rally van Haspengouw, slaat het Belgian Rally Championship haar tenten op bij DG Sport voor het tweede rendez-vous: de Spa Rally. Ook nu weer is Cédric Cherain de 'kopman' van de teams die met de DMACK banden zijn uitgerust. De Luikenaar hoopt in Spa alle troeven van zijn Ford Fiesta R5 HK Racing te kunnen uitspelen om zo het alweer tot favoriet gebombardeerde trio Skoda Fabia's te kunnen counteren. Maar van in de eerste wedstrijdminuten wordt het duidelijk dat de “blue oval R5” in vergelijking met zijn Tsjechische opponenten te weinig rendement aan de dag kan leggen. Toch laat Cédric Cherain zich niet ontmoedigen en focust hij zich op de 'échte chronoritten' – die vrijdagavond en zaterdag buiten het circuit van Spa-Francorchamps worden betwist – om terug te slaan.

Vreemd genoeg functioneert alles uitstekend”, licht Cherain aan het eind van de openingsetappe toe. “Het chassis gedraagt zich optimaal, de banden zijn ook nu weer super en mijn rijstijl lijkt me ook OK. Alleen.... de chrono's volgen niet. Frustrerend, maar wat kan je er tegen beginnen...?

Terwijl Cédric Cherain zich in de Condroz Rally met zijn DS3 R5 nog voluit in de strijd om de eindzege kan mengen, moet hij zich hier – achter de drie Skoda's – neerleggen bij het statuut van 'best of the rest'. “De omstandigheden zijn nochtans identiek aan deze van de Condroz, de banden zijn dezelfde en Cherain kan onmogelijk van de ene dag op de andere zijn rijderscapaciteiten verloren hebben”, is de analyse van Renaud Jamoul, DMACK importeur Benelux en sales verantwoordelijke voor DMACK in het WRC. 'Het chassis waarmee Cédric hier aantreedt, draagt het nummer 36 en we weten dat M-Sport meer dan 250 dergelijke wagens heeft gebouwd. De oorzaak van de mindere prestaties moet dus ongetwijfeld in het mechanische compartiment van de wagen gezocht worden. Maar Cédric en opgeven.... het zijn twee verschillende dingen, en dus heeft hij de forcing willen voeren. En dat is niet gelukt... Jammer, want een podiumplaats was zeker haalbaar geweest”.

Exit Cherain en dus worden de spots op de andere DMACK rijders gericht, te beginnen met de Luxemburgers Steve Fernandes en Steve Kirfel. Met hun Peugeot 208 R2 kapen zij een podiumplaats weg in de sterk bezette RC4 klasse. Hierdoor rukt Fernandes bovendien op naar de 2e plaats in de Luxemburgse titeldebatten.

M-Cup habitués Kevin en Marco Hommes brengen hun BMW  M3 E36 feilloos aan de finish waar ze beloond worden met de zege in de klasse M16.

Zondagmorgen is het alweer opnieuw 'action time' – maar dan aan de andere kant van het land – met de populaire Rallysprint van Moorslede. Steve Becaert, die zijn Mitsubishi Lancer Evo10 van DMACK banden had voorzien, laat met enkele top vijf tijden een heel sterke indruk na... tot ook hij door een klein foutje wordt afgestopt. Toch is het, als voorbereiding op de TAC Rally, al bij al een geslaagde oefengalop geworden. Begin april zal Becaert de DMACK Trophy inderdaad vervoegen. Afspraak dus in Tielt voor het vervolg van de rallydebatten...

Autostal Duindistel
Optiek Vanneste Hooglede Izegem

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen