× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Verzekeringen Delaere MR Solar http://www.daviddesign.be Drakkar Rallysport Toyota Celica

06-03-2018

Spa Rally - Complete voorbeschouwing

Spa Rally - Complete voorbeschouwing

Met de Spa Rally zitten we komend weekend al aan de tweede manche van het JobFixers BRC 2018. Zal Princen verder uitlopen in het kampioenschap of zijn er andere kapers op de kust? We geven graag afspraak in Spa op vrijdag en zaterdag.

Deelnemers

10 R5 wagens aan de start van de Spa Rally en traditioneel komen nu ook de Waalse piloten op gang. Favoriet is echter Vlaming Kris Princen, na zijn zege in de Haspengouw zit de Limburger in het juiste ritme. Cédric Cherain en de broers de Mevius lijken zijn voornaamste concurrenten te worden, echter zowel Cherain (Ford) als Guillaume de Mevius (Peugeot) beschikken over een minder snelle wagen. Maar de wedstrijd moet natuurlijk eerst gereden worden, en dat weet Princen als geen ander... 
Adrian Fernémont en Melissa Debackere zijn te duchten outsiders. Fernémont bewees eerder reeds zijn snelheid in de Fiesta en beschikt nu, net zoals Debackere, over een Fabia R5.

De lijst van de R5 wagens wordt aangevuld door de Fiesta's van Michael Albert en Pieter Jan Cracco, de DS3 van Armand Fumal en vooral de 208 T16 van Bédoret die in de Haspengouw een veelbelovend R5 debuut maakte.

Er zijn ook 4 GT's aan de start, Snijers is favoriet en neemt het op tegen de Fiat Abarth van Cedric De Cecco en de Porsches van Bouvy en Cartelle. Het veld wordt ook nog aangevuld met 5 jongeren die binnen het Pirelli Junior BRC een mooie strijd kunnen uitvechten. Grégoire Munster lijkt over de beste papieren te beschikken, al zal Amaury Molle na zijn deelname aan Monte Carlo ook wel stevig uit de hoek komen.... 

Bij de historics is het zonder de deelname van Paul Lietaer een strijd tussen de BMW van Kenis en de Opel Ascona van Van Rompuy. Al moeten we in Spa zeker ook rekening houden met de BMA Porsche van André Lausberg en de Escort van Rphaël de Borman. 

# deelnemerslijst
# deelnemerslijst historic

Het is duidelijk dat de schrapresultaten in het BRC ook voor sommige wedstrijden nadelig kan zijn... Zo laten titelfavorieten Vincent Verschueren en Paul Lietaer Spa links liggen en maken ze de verplaatsing niet uit het verre West-Vlaanderen. 

Parcours en Timing

Laten we eerlijk zijn, het parcours van de Spa Rally heeft wat van haar pluimen verloren. De klassiekers van de Spa Rally moeten plaats maken voor proeven op en rond het mooiste circuit ter wereld... Mont-Rivage, Blanchimont en Combes worden elk 2x gereden en nemen zo net niet de helft van de wedstrijd in... Gelukkig blijft de Clémentine op het programma!

# timing
# onboard beelden proeven

Meer info - www.sparally.be

Verzekeringen Delaere
MR Solar

http://www.daviddesign.be
Drakkar Rallysport Toyota Celica

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen