× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
MLV banden velgen Poperinge zwembaden en wellness Verzekeringen Delaere http://www.daviddesign.be ALV saneren van tanks

06-03-2018

Rallysprint van Moorslede - Complete voorbeschouwing

Rallysprint van Moorslede - Complete voorbeschouwing

Met de Spa Rally en de Rallysprint van Moorslede krijgen we een druk rallysport weekend. Aan de andere kant van de taalgrens is er bovendien nog de ASAF Rallye de Hannut. Moorslede is de opener van het VAS kampioenschep en kan dit jaar, ondanks de stevige concurrentie, weer rekenen op een kwalitatief deelnemersveld. Afspraak in het gezellige service park in de schaduw van de Basiliek van Dadizele of ergens te velde.

Deelnemers

De strijd voor de overwinning is heel open komende zondag. Zal het een Lancer worden? Met Steve Bécaert, Bert Coene en Dennis Degroote is het merk goed vertegenwoordigd, maar er zijn nog kandidaten. Gunther Monnens en Andy Lefevere komen met een Porsche GT3. Monnens liet in de Haspengouw, na de technische problemen, nog mooie dingen liet en Lefevere weet hoe je een pk-rijke achtertrekker moet temmen... Maar ook Paul Lietaer, de favoriet bij de historics kan gaan voor een derde overwinning en zo recordhouder worden... Het blijft nog afwachten of Steven Dolfen al dan niet aan de start zal komen, indien met een R5 behoort hij zeker ook tot de favorieten maar dan moet de crash van de Haspengouw eerst wel verteerd worden.

Ook verder in het veld lijkt het spannend te worden met namen zoals Chris Debyser (GT3), Brecht Hoorne (BMW Compact), Joost Vanbeveren (Lancer), Thierry Cokelaere (BMW 1), Peter Lemahieu (Ford Escort) en Kjell Vandenberghe (BMW M3) om er maar enkele te noemen.
Bij de voortrekkers zal het uitkijken zijn naar de prestaties van de Pevatec Peugeots van aanstomend talent Gilles Pyck en Bjorn Deruyter. Andere snelle F2 piloten zijn Bjorn Renier in de Clio R3, Michaël Lynneel of de heroptredende Joël Van Leemputten (Clio), Patrick Milleville (Citroën C2), de Fransman Anthony Mortier (DS3 R3) of de Opel Adam rijders Lewis Vansteenkiste en Frederick Vandeputte.

Naast de spektakel prijs zal er ook gestreden worden tussen de snelle dames... Letterlijk wel te verstaan, want er zijn 4 vrouwelijke pilotes aan de start :-). 

Lietaer is uiteraard de favoriet bij de historics, maar het zal zeker ook mooi zijn na 'Polle' met de M3's van Christophe Merlevede en Patrick Spillebeen, de MK2 van Geert Vandoorne, de Sierra van Nick Toorré Nick en de Porsches van Piet Declercq en Patrick Mylleville. Ook de deelnemers van de Pinto Cup komen in Moorslede aan de start met o.a. Rik Vannieuwenhuyse, Sam Warnez, Mathieu Lietaer, Frank Caby, Franklin Temperville en Koen Verhaeghe.

# Genummerde deelnemerslijst

Timing en Parcours

Het parcours is identiek als vorig jaar jaar (download). Er zijn 4 doortochten, om 8u30, 11u, 13u30 en 16u. 

Het is voor de toeschouwers onmogelijk om van Dadizele centrum naar Moorslede te rijden. De snelheidsproef bevindt zich op deze baan en tevens is het centrum van Slypskapelle onderbroken door werken. De beste aanrijroute naar de KP is via Moorslede. Langs deze kant zijn verschillende parkings voorzien. De meeste spektakelpunten zijn vanaf daar ook op wandelafstand. Volg de verkeerscirculatie aangegeven op ons programmablaadje (download).

meer info www.rallysprintmoorslede.be

MLV banden velgen Poperinge
zwembaden en wellness
Verzekeringen Delaere

http://www.daviddesign.be
ALV saneren van tanks

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen