× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
ALV saneren van tanks zwembaden en wellness Verzekeringen Delaere http://www.daviddesign.be MLV banden velgen Poperinge

26-02-2018

Philip Lommers winnaar van Criterium Haspengouw Rally

Philip Lommers winnaar van Criterium Haspengouw Rally

In de Haspengouw Rally ging ook het Criterium Kampioenschap van start. Het kampioenschap gaat over 5 wedstrijden (Haspengouw - TAC - Sezoensrally - Omloop van Vlaanderen - East Belgian Rally) en is voorbehouden voor tweewiel aangedreven wagens. 

Philip Lommers maakte in Landen de beste start. Ondanks enkele schoonheidsfoutjes en een gebrek aan wedstrijdritme kon Philip 5x de snelste tijd rijden. "Op Kp Heers werd de voet van het gas gehaald op het onverhard, om een lekke band te vermijden, wat ons toch snel een 8 seconden per proef zou kosten." verklaarde Philip na afloop van de wedstrijd. Tom Simonis kon met de BMW zijn allereerste en voor de toekomst veelbelovende scratch draaien en Erik Dams reed zich in de kijker met de snelle Nissan 350Z.

"Het werd nog hard knokken voor de overwinning!" bevestigde Philip Lommers die de wedstrijd afsloot met 49 seconden voorsprong op Eric Dams. Voor die tweede plaats was er de ganse dag een mooie strijd tussen Tom Simonis (BMW) en Eric Dams (Nissan 350). Simonis nam de beste start, maar halverwege moest hij de tweede plaats laten aan Dams die echter bleef aandringen tot de laatste meters. 

Dat er hard gereden werd in het Criterium werd bevestigd door de tijden, de achtertrekkers uit het Criterium reden tijden die goed zouden geweest zijn voor een top 20 plaats algemeen... 

Op het snelle, droge parcours van de Haspengouw kon regerend kampioen Stefaan Tsjoens met zijn Renault Mégane het tempo van de BMW's onmogelijk volgen. Tjoens werd 4de voor de potente BMW M3 van Jan Jacobs. 

UIteindelijk moesten maar 3 team opgeven in deze wedstrijd, onder hen ook Frederik Vrolix die zich in de Toyota Yaris liet opmerken door een vijfde tijd op de openingsproef. De volgende wedstrijd voor het Criterium kampioenschap is de TAC Rally in Tielt op 7 april. 

# Fotoreportage Rally van Haspengouw

ALV saneren van tanks
zwembaden en wellness
Verzekeringen Delaere

http://www.daviddesign.be
MLV banden velgen Poperinge

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen