× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
MLV banden velgen Poperinge ALV saneren van tanks zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be Verzekeringen Delaere

21-02-2018

Haspengouw Rally - Complete voorbeschouwing

Haspengouw Rally - Complete voorbeschouwing

Komende zaterdag start het nieuwe rallyseizoen met de Haspengouw Rally. Wie net zoals wij uitkijkt naar de start van dit nieuwe kampioenschap mag zeker deze wedstrijd niet missen. Afspraak met een dikke winterjas tussen de velden van Landen!

Deelnemers

Er zijn uiteindelijk 55 deelnemers voor de Haspengouw, waaronder 3 favorieten en een pak outsiders. Regerend kampioen Vincent Verschueren neemt het op tegen thuisrijder Kris Princen en de immer snelle Cédric Cherain, allen in een Skoda Fabia R5. Na hen is het uitkijken naar de prestaties van Guillaume de Mevius, Robin Maes, Steve Matterne, Sébastien Bédoret en Steven Dolfen. Vooral de Mevius kan wel eens voor de verrassing zorgen... Philip Cracco en Bruno Parmentier sluiten het rijtje van de R5 wagens af met hun Ford Fiesta.
Maar op de snelle verkavelingswegen rond Landen zijn er nog kandidaten voor een verrassend resultaat. Marc Timmers brengt een Subaru WRC aan de start, thuisrijder Langenakens hoopt te schitteren in de nieuwe Lancer en bij de GT's kijken we uit naar het duel tussen Patrick Snijers en Gunther Monnens in de Porsche GT3. 

Haspengouw is ook de openingsmanche van de M Cup, met daar naast vaste waarden Boulat, Braeckevelt en Mulwijk ook de Nederlander Mats van den Brand. (voorbeschouwing M Cup)

Bij de juniors zijn er amper 3 deelnemers, Niels Reynvoet en Stijn Pacolet nemen het met hun Fiesta op tegen de Fabia van Thibaud Mazuin. Ze kunnen zich wel meten tegen de Adam van Grégoire Munster en de Fabia van Manuel Canal-Roblès. (voorbeschouwing juniors)

Het historic Kampioenschap kan ook dit jaar weer op heel wat interesse rekenen. Paul Lietaer beschikt met zijn Subaru Legacy over de snelste wagen, maar natuurlijk mist de snor wel wat ervaring in de Haspengouw. Vooral de Porsche van Glenn Janssens en de BMW's van Guino Kenis en Tom Van Rompuy lijken de favorieten in deze snelle wedstrijd. 

# Genummerde deelnemerslijst

Het Criterium moet het dit jaar stellen met 25 deelnemers, kampioen Stefaan Tjoens neemt het in zijn Renault Mégane op tegen een resem snelle BMW's. 

# Genummerde deelnemerslijst Criterium

Parcours / Timing

Het parcours werd lichtjes aangepast met o.a. de come-back van de proef in Halle-Booienhoven met de gekende passage op de kasseien. In Heers werd de proef deels hertekend en het is nu een rondkoers geworden. De proeven van Gingelom en Horpmaal bleven gelijk. 

# timing

MLV banden velgen Poperinge
ALV saneren van tanks
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be
Verzekeringen Delaere

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen