× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be
Waregem Oldtimer Event

06-02-2018

2018 - Patrick Snijers in het BRC met Porsche 997 GT3 in kleuren van Containers Maes

2018 - Patrick Snijers in het BRC met Porsche 997 GT3 in kleuren van Containers Maes

 

Patrick Snijers werd eind vorige maand 60 maar de Limburgse piloot denkt nog lang niet aan stoppen, 42 jaar na zijn debuut heeft hij vandaag zijn nieuw rally programma voorgesteld.

In de jaren '80 was Snijers bijzonder succesvol, op het toppunt van zijn carriere werd hij Europees kampioen. "Het is precies op die successen en die bekendheid dat ik nog steeds kan teren om sponsors overtuigen." aldus Patrick Snijers wiens naam blijkbaar nog steeds deuren opent. "Voor 2018 hebben we  een nieuwe sponsor Containers Maes. De thuisbasis van Maes Containers is Tessenderlo, niet toevallig de plaats waar ik ben opgegroeid” zegt Patrick Snijers. “Yves Maes wil zijn zaak via de rallysport verder uitbouwen. Luc en ik zullen de kleuren van Maes Containers van Ieper tot Saint Vith uitdragen en proberen waardige ambassadeurs te zijn."

Samen met Luc Bouchat zal Patrick Snijers het BRC rijden in de Porsche 997 GT3 van BMA. "We gaan hard moeten werken willen we kampioen in de GT klasse. Een algemene overwinning zoals enkele jaren geleden in de East Belgian Rally zal moeilijk worden want de R5 wagens zijn steeds sneller geworden. Maar als we rijden om de GT klasse te winnen dan kunnen we aan het einde van het seizoen wel hoog genoteerd staan. Het is ons doel om het seizoen af te sluiten als GT kampioen."

De afgelopen jaren was het eerder rustig voor Snijers. De laatste 2 jaren reed hij amper 5 wedstrijden. Vorig jaar de Legend Boucles met een Ford Escort MKII en de Spa Rally met deze Porsche 997 GT3 en in 2016 de Rallysprint van de Montberg met een Mini WRC en de Sezoens en Ypres met een R5. De laatste keer dat hij het BRC reed was n 2012, hij nam toen met de Logi-technic Mini WRC aan 6 manches van het kampioenschap. 

De Haspengouw Rally is de eerste wedstrijd van het BRC, op 23 en 24 februari in de regio rond Landen. 

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het rallynieuws? Installeer de rallylovers APP op je smartphone en we sturen je een bericht als er belangrijk nieuws is... De APP is gratis te downloaden in de APP Store of via Google Play.

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
Autostal Duindistel

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Verwante artikelen