× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
herstellen smartphone tablet
Waregem Oldtimer Event

06-02-2018

2018 - Chris Vandamme maakt overstap van Opel Astra naar BMW M3 E46

2018 - Chris Vandamme maakt overstap van Opel Astra naar BMW M3 E46

In 2017 maakte Chris Vandamme zijn rallydebuut in een bescheiden Opel Astra. De in Kortemark wonende piloot heeft echter plannen om het in zijn tweede seizoen over een totaal andere boeg te gooien. 

"Ja inderdaad bij DD Motorsport is Dietrich Deceuninck bezig een BMW M3 E46 te bouwen. We hopen dat de wagen klaar is om in Moorslede ons debuut te maken en de wagen een eerste keer te kunnen testen." aldus Chris die in 2017 eigenlijk maar een eenmalige rallydeelname had voorzien. "Het was voorzien om 1 rally te rijden met de Opel Astra maar dat is uitgelopen tot 7 wedstrijden. Mede dankzij Stefaan Prinzie kreeg ik meer en meer de smaak te pakken... Maar de Astra wilde niet altijd mee, daarom hebben we beslist een andere wagen te bouwen. Een wagen met iets meer vermogen (lacht) en een achtertrekker zal meer mijn ding zijn."

De bedoeling is om in 2018 zo veel mogelijk te rijden en de wagen goed te leren kennen. In Moorslede gaat Sharon Vermeulen mee als copilote, daarna zal Chris zo veel mogelijk proberen te rijden met Kurt Declerk als co. 

"Er staan een 12 tot 14 wedstrijden op de agenda, we hopen er zoveel mogelijk uit te rijden en vooral ons best te doen.  We zien wel waar we komen, het blijft ten slotte een hobby he." besluit Chris.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het rallynieuws? Installeer de rallylovers APP op je smartphone en we sturen je een bericht als er belangrijk nieuws is... De APP is gratis te downloaden in de APP Store of via Google Play.

herstellen smartphone tablet

Trefwoord(en)

Verwante artikelen