× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
MR Solar Verzekeringen Delaere http://www.daviddesign.be Drakkar Rallysport Toyota Celica
Waregem Oldtimer Event

05-02-2018

ConXion Omloop van Vlaanderen wil met nieuwe voorzitter de wedstrijd weer op de kaart zetten

ConXion Omloop van Vlaanderen wil met nieuwe voorzitter de wedstrijd weer op de kaart zetten

Na de 58ste editie ConXion Omloop van Vlaanderen heeft Joost Demeestere, voorzitter van Automobielclub Midden Vlaanderen, besloten zijn functie ter beschikking te stellen. Tijdens de laatste vergadering heeft het bestuur dan ook een nieuwe voorzitter verkozen. Met trots stelt de club Yves Olivier als nieuwe voorzitter voor.

Yves Olivier is alom gekend in de autosportwereld waar hij zijn sporen verdiende in het circuit gebeuren. Van het Belgisch kartkampioenschap, de Formule Ford Benelux, Duits Formule Renault en Formule 3 Kampioenschap, tot aan het Formule 3000 Kampioenschap. Na de éénzitters kwamen twee seizoenen DTM met Opel. In 2003 volgde nog een jaartje de V8 Starserie. Yves heeft niet alleen een groot hart voor de autosport, maar is eveneens bedrijfsleider van Olivier Construct en voorzitter van voetbalclub KSV Roeselare.

Naast een nieuwe voorzitter worden ook 7 nieuwe leden verwelkomt in het team. Naast mensen met ruime ervaring in de autosport zijn dit ook ook jonge wolven die volop gemotiveerd zijn om de club de nodige diensten te bewijzen. Samen wil men zich ten volle inzetten om de komende jaren topedities te organiseren.

Yves en het bestuur willen de deelnemers en hun teams meer verwennen met extra bijstand, ambiance en promotie aan te bieden. We stellen een tweedaagse rally voor, met zeven verschillende aantrekkelijke proeven waaronder enkele extra lange. In totaal wordt dit meer dan 200 kilometer tegen de klok.
De toeschouwers krijgen meer interactie met de deelnemers, sportieve sfeer in ons rallycentrum JB Motorsport en een meer centrale rol in de beleving van onze rally. De verzorgde publiekspunten worden meer uitgebouwd, en een deel ervan zullen toegankelijk voor mindervaliden zijn.Baanposten en stewards worden voor hun inzet op een ludieke manier extra in de bloemetjes gezet. Het VIP gedeelte zal met enkele vernieuwingen en extra animatie een ideale plaats om te netwerken worden.
Ook zal de club zich meer voor de lokale non-profit organisaties  engageren. Bovendien zal met de E-rally het ecologisch verhaal verder worden uitgebouwd. 

Het bestuur onderstreept onomwonden de doelstelling om de ConXion Omloop van Vlaanderen opnieuw tot de absolute top van de Belgische rallysportwereld te brengen. "We wachten daarvoor niet tot onze 60ste jubileumeditie, maar reeds dit jaar gaan wij met de 59ste uitgave met onze vernieuwingen van start. Save the date, vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september."

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het rallynieuws? Installeer de rallylovers APP op je smartphone en we sturen je een bericht als er belangrijk nieuws is... De APP is gratis te downloaden in de APP Store of via Google Play.

MR Solar
Verzekeringen Delaere

http://www.daviddesign.be
Drakkar Rallysport Toyota Celica

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen