× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Drakkar Rallysport Toyota Celica MR Solar Verzekeringen Delaere http://www.daviddesign.be

26-01-2018

2018 - Steve Bécaert à la carte met Lancer EVO X R4

2018 - Steve Bécaert à la carte met Lancer EVO X R4

Steve Bécaert werkte in 2017 een volledig seizoen af aan het stuur van een R5, op het einde maakte hij nog de overstap van een DS3 naar een Skoda Fabia R5. Het leek dan ook bijna zeker dat we de piloot ui Poperinge dit jaar opnieuw aan het werk gingen zien met deze bolide. Maar na de winterstop heeft de transporteur een verrassende keuze maar weloverwogen gemaakt. 

"Na vorig seizoen was de zin er eerst wel om opnieuw met een R5 te rijden en de lat wat hoger te leggen. We zagen 2017 als een leerjaar want dit is wel het geval met zo een R5. Maar helaas zoals voor vele piloten is dit R5 verhaal voor ons ook te duur..." aldus Steve Bécaert die pas aan zijn vijfde rallyseizoen begint. "De zin is nog te groot om veel te rijden, en als ik kies voor een R5 moet ik echt snoeien en wedstrijden selecteren... Dat is niet enkel bij mij het geval, maar kijk maar eens naar de top piloten in België, bijna niemand die een volledig seizoen kan rijden... Vier of vijf wedstrijden en dat is het... dit is echt zo jammer."

Om deze reden heeft Steve besloten om terug zelf en wagen aan te schaffen. Er werd gekozen om een gloednieuwe Mitsubishi Lancer EVO X in R4 configuratie aan te kopen bij Heuvel Rallysport. "In 2016 reden we met onze toenmalige Lancer zeer mooie resultaten en we zijn van plan om dat in 2018 opnieuw te doen. Jammer genoeg zit er geen sequentiële bak in de Lancer, maar nog steeds vertikt de RACB het om dit toe te laten. Compleet belachelijk uiteraard, in VAS en ASAF wedstrijden mag dit wel maar in het BRC niet... De R4 is niet sneller dan de groep N maar wel lichter, mss halen we daar iets van voordeel in tegenover de groep N piloten."

"Ons programma zal weer à la carte zijn met 2 grote wedstrijden Ypres en de Condroz. Misschien doen we terug een gooi naar de VAS titel, al zal er in elke wedstrijd wel ergens een onklopbare R5 aan de start komen; maar op regelmaat moet die titel binnen handbereik zijn. Maar uiteraard zijn we nog zo ver niet, een eerste overwinning zou ik wel nog verkiezen boven de titel.
Nico Beernaert zal opnieuw de nota's lezen, hij beweert dat dit zijn laatste jaar als copiloot is dus de fun primeert echt wel dit seizoen! Met een R5 komt er zodanig veel stress van buitenaf dat je het plezier soms vergeet...
Ik luister misschien te vaak naar de commentaren van langs de zijlijn. Hoewel we dit moeten relativeren, als je weet dat dit vaak uit de mond komt van iemand die nog nooit in zo een auto gezeten heeft. Niets zegt echter dat we nooit meer in een R5 stappen, als er zich een mooie kans voordoet waarom dan niet. Via deze weg willen we J-Motorsport ook nog eens bedanken voor het afgelopen seizoen. Echt een super team en met Fred Miclotte iemand die professioneel en zeer correct werk aflevert. Ook natuurlijk grote dank aan onze sponsors, zeker ook hoofdsponsor A&D, om  ons te blijven steunen!.
"

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het rallynieuws? Installeer de rallylovers APP op je smartphone en we sturen je een bericht als er belangrijk nieuws is... De APP is gratis te downloaden in de APP Store of via Google Play.

Drakkar Rallysport Toyota Celica
MR Solar
Verzekeringen Delaere

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Verwante artikelen