× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Verzekeringen Delaere MR Solar Drakkar Rallysport Toyota Celica http://www.daviddesign.be

11-01-2018

2018 - Bert Coene verder met Lancer Gr N, al jeukt het wel om eens een andere wagen te proberen

2018 - Bert Coene verder met Lancer Gr N, al jeukt het wel om eens een andere wagen te proberen

In aanloop van het komende seizoen gingen we ook eens horen bij Bert Coene hoe hij terugblikt naar 2017 en wat de plannen zijn voor dit jaar.. 

"We hebben een heel succesvol seizoen achter de rug. De wagen gaf geen krimp, het was een jaar zonder mechanische pech, geen crashes en enkele top resultaten." aldus de transporteur uit Moorslede die halverwege vorig seizoen wel de Lancer R4 van de hand deed.
"De Lancer R4 werd verkocht omdat ik er geen goed gevoel in had. ik speelde al een tijdje met de gedachte om een EVO te verkopen, want 2 wagens die daar maar staan heeft eigenlijk niet echt veel zin. We kunnen toch maar met 1 wagen rijden en na het tegenvallende resultaat in de Monteberg was de beslissing snel genomen. De groep N Lancer ligt me meer en, we kunnen met deze ook nog deelnemen in Nationale en Internationale wedstrijden.

"We hebben nog steeds 2 wagens want in onze ateliers staat nog steeds een BMW M3. We gaan stilletjes aan deze terug top maken, om achteraf eens deel te nemen als voorwagen ergens. Het is niet de bedoeling om met deze wagen historic wedstrijden te gaan rijden, want volgens mij is er te weinig reglementering in het historic gebeuren.

Komend seizoen zal er ongeveer gelijk uitzien als de vorige seizoenen. Al heeft Bert wel zin om eens een ander type wagen aan de tand te voelen. "Ik zou graag eens proeven van een R5. Het jeukt om eens met zo, wagen te rijden, maar dit is eigenlijk financieel niet verantwoord voor ons team... Hiermee bedoel ik dat we het budget dienen te verdubbelen, maar de vraag is gaan we er dan ook dubbel zoveel plezier aan beleven?"

 

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het rallynieuws? Installeer de rallylovers APP op je smartphone en we sturen je een bericht als er belangrijk nieuws is... De APP is gratis te downloaden in de APP Store of via Google Play.

Verzekeringen Delaere
MR Solar
Drakkar Rallysport Toyota Celica

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Verwante artikelen