× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
herstellen smartphone tablet

09-01-2018

2018 - Filip Pyck la carte met 25ste deelname in Ieper en enkele buitenlandse wedstrijden

2018 - Filip Pyck  la carte met 25ste deelname in Ieper en enkele buitenlandse wedstrijden

In aanloop van het nieuwe seizoen blikken we samen met Filip Pyck nog even terug op het afgelopen seizoen en polsen we bij de koffiehandelaar uit Poperinge wat de plannen zijn voor 2018.

"Voor ons was 2017 een heel geslaagd seizoen," aldus Filip. "We hebben enkele mooie wedstrijden gereden, bovendien behaalden we enkele mooie resultaten. In Ieper werden we tweede groep N en ook in de WRC wedstrijd van Wales waren we op weg naar die tweede plaats... Maar met finish in zicht kwamen we in een greppel vast te zitten. Dat was wel geen grote ontgoocheling want in onze tweede deelname in Wales hadden we ons super geamuseerd. 
De TER wedstrijd Toscane was de mooiste wedstrijd van het jaar. Daar sloten we het seizoen af en reden er een derde eindplaats in de Production klasse van het TER kampioenschap.

Om dergelijke wedstrijden te kunnen rijden heb je een attente, perfectionistische co nodig. En dus moet ik zeker mijn nieuwe copiloot Peter Dehouck bedanken voor zijn grote inzet en vertrouwen. Het is vanzelfsprekend dat we 2018 verder samen werken. Enkel voor de rally van de Monteberg zal Peter zijn plaats afstaan aan mijn 18 jarige dochter Margaux."

Welke wedstrijden op het programma staan van Filip en Peter is nog niet helemaal zeker. Filip heeft het druk met zijn zaak Pico's koffie. En hij is ook bezig aan een nieuw project, een moderne koffiebar in aanvulling van de reeds bestaande Espresso-mobiel. 
De Monteberg en een 25ste deelname aan de Ypres Rally staan al vast op de kalender, dit zal nog aangevuld worden met enkele buitenlandse wedstrijden die later zullen gekozen worden. 

Vorig jaar bleef de eigen Mitsubishi Lancer EVO X aan de kant en werd voor Ieper een beroep gedaan op Aldero en voor de buitenlandse wedstrijden op het team van Jasper Van den Heuvel. Onlangs kreeg Filip een mooi bod op de Lancer, mogelijk vertrekt de wagen dus binnenkort naar een nieuwe eigenaar. Indien niet zal de gereviseerde en uiterst betrouwbare Lancer weer worden ingezet.  

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het rallynieuws? Installeer de rallylovers APP op je smartphone en we sturen je een bericht als er belangrijk nieuws is... De APP is gratis te downloaden in de APP Store of via Google Play.

herstellen smartphone tablet

Trefwoord(en)

Verwante artikelen