× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
MR Group Yprauto http://www.daviddesign.be

20-12-2017

Peter Demeyere wint Classic Rally Challenge

Peter Demeyere wint Classic Rally Challenge

Begin 2017 werd een nieuw initiatief voor Historics opgestart, met als voornaamste doel Vlamingen en Walen weer dichter bij elkaar te brengen in elkaars wedstrijden. Bovendien kon de Challenge ook een compacter alternatief zijn voor het BK Historic, zeker voor teams met wat minder tijd of budget.

Vier van de zes rally’s op de kalender, drie in Vlaanderen en drie in Wallonië, vielen echter ook samen met FIRC, waardoor eerder onverwacht ook enkele Britten hun kans waagden, en zelfs een Duitser, Ralph Merten, die vanuit het niets opdook. Nog vreemder was de aanwezigheid van slechts één enkele Vlaming, Peter Demeyere. Die trekt nu wél aan het langste eind, als eenzame strijder. Hoewel hij inzake punten ex aequo eindigt met Christophe Jacob, bleek hij veel meer snelste tijden in zijn klasse te hebben gedraaid, een logische kampioen dus. En natuurlijk een gratis start naar keuze erbovenop.

Voor 2018 zal de Challenge quasi identiek zijn inzake wedstrijden en datums, behalve Doornik die naar mei verhuist. In elk geval rekenen we op wat meer piloten van binnen onze landsgrenzen, vreemd genoeg bleek de meerderheid van de deelnemers dit jaar uit het buitenland te komen, en we verwachten weer een delegatie Britten voor volgend seizoen. Meer info komt begin volgend jaar, een uitgebreide terugblik op dit debuutjaar lees je op rallychallenge.be.
 

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het rallynieuws? Installeer de rallylovers APP op je smartphone en we sturen je een bericht als er belangrijk nieuws is... De APP is gratis te downloaden in de APP Store of via Google Play.

MR Group
Yprauto

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Verwante artikelen