× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
MR Solar Verzekeringen Delaere Drakkar Rallysport Toyota Celica http://www.daviddesign.be

18-12-2017

Van Rompuy - Vanoverschelde winnen Kempenrally, Van Peer en van Oosten primus in Classic!

Van Rompuy - Vanoverschelde winnen Kempenrally, Van Peer en van Oosten primus in Classic!

De Kempenrally anno 2017 is achter de rug en de deelnemers, teams en organisatoren maken een positieve balans op. Op sportief vlak was de strijd in Legend een nagelbijter, met tot quasi aan de meet een secondengevecht tussen het duo Tom Van Rompuy en Jens Vanoverschelde in een Opel Ascona en Michel Smets en Mark Willekens in een Opel Kadett. Pas in de eindfase zou Tom Van Rompuy de zege naar zich kunnen toetrekken. Het duo in de Ascona uit 1978 haalde het voor Patrick Michiels en Lotte Michiels in een BMW E30 325i en Jan Landus en Johan Manshoven mochten met een Opel Kadett C GT als derde het eindpodium op. In de goed gestoffeerde klasse Classic ging de zege naar Eric Van Peer en George Van oosten in een BMW 2002 tii.

We mogen stellen dat de heruitgave, na jaren van afwezigheid van de Kempenrally, meer dan geslaagd is geweest. Iedereen was het er over eens dat dit een klassieker in spe is, en vooral het moeilijke en uitdagende parcours verraste menigeen. Zo waren er enkele incidenten in de loop van de dag, want de wegen in en om Turnhout eisten meer dan zomaar wat kunde en doorsnee talent. Bovendien was iedereen er het ook roerend over eens dat de navigatie met de kaarten een niet te onderschatten uitdaging inhield.

Sportief was het dus het duo Tom Van Rompuy en Jens Vanoverschelde dat met de eerste zege in decennia ging lopen. Echter zij kregen pas zekerheid over die zege nadat Smets-Willekens in de allerlaatste proef van de baan gingen. Het venijn zit in de start heet dat dan. Verder in de top 5 ging de vierde plek naar Tom Kenis en Kurt Declerck, in een BMW 325, terwijl Dirk Vermeersch en Rik Darimont met hun prachtige Fiat 124 Spider de vijfde plaats in de wacht sleepten.

In Classic reden Dirk Depestel en Frank Vandecasteele naar de tweede plaats in de Audi Quattro, terwijl Tom van Hoeck en Tom Vanderbeuren met een Citroën Visa Chrono knap derde werden.

Het is nu aan de organisatoren om deze mooie rally een nieuwe historiek te geven en ook in 2018 weer een Kempenrally op de autosportkalender te zetten.

Info en resultaten: www.kempenrally.be of via facebook

 

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het rallynieuws? Installeer de rallylovers APP op je smartphone en we sturen je een bericht als er belangrijk nieuws is... De APP is gratis te downloaden in de APP Store of via Google Play.

MR Solar
Verzekeringen Delaere
Drakkar Rallysport Toyota Celica

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Verwante artikelen