× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

15-12-2017

Steven Dolfen volgend seizoen in het BRC met Citroen DS3 R5

Steven Dolfen volgend seizoen in het BRC met Citroen DS3 R5

Oud R2-kampioen en de titelvoerende VAS-kampioen Steven Dolfen rijdt volgend seizoen opnieuw een programma in het Belgische Kampioenschap. De West-Vlaming pakt daarvoor uit met de Citroën DS3 R5.

Het stond eind vorig seizoen in de sterren geschreven. Steven Dolfen, net Belgisch kampioen R2 geworden, maakt de overstap naar de R5 klasse in Belgisch Rally Kampioenschap. Maar het liep anders. "Daar is intussen al genoeg over gezegd en geschreven. Laten we het maar over de toekomst hebben.

En die ziet er veelbelovend uit... Steven Dolfen gaat volgend seizoen aan de slag in het BRC met de DS3 R5 van het team Van Eecke. "Dit moet eigenlijk nog wat doordringen", aldus Dolfen . "Het is een unieke kans waaraan ikzelf, samen met mijn kleine team hard heb gewerkt. We zijn 10 jaar geleden onderaan de ladder begonnen met een kleine Peugeot 106 en hebben altijd proberen beter te doen. Iedere keer toen we op het punt stonden volledig door te breken, gebeurde wel altijd iets.. Het hoofd en het hart, die volgden vaak een andere weg. Maar de wil om er ooit te geraken is altijd gebleven. Ik hoop dat dit een motivatie is voor de jongens die nu in de Div 1-2 rijden. Ook wij zijn daar destijds begonnen met een klein budget en kleine sponsors. Dat onze VAS-titel niet veel voorstelt? Laat ons dan het bewijs zijn dat het wel degelijk kan zorgen voor dat extra duwtje om te kunnen rijden in de Belgische hoogste klasse!

Dolfen is ambitieus maar blijft wel nuchter. "Met de DS3 R5 hebben we zogezegd de moeilijkste R5 wagen van het pak terwijl de Fabia R5 de referentie is geworden. Maar de Clio R3 waarmee ik afgelopen seizoen reed was ook geen gemakkelijke wagen in vergelijking met de Peugeot 208 R2. Toch lukte het ons om degelijke resultaten te rijden en kampioen te worden. Dus waarom zouden we geen degelijk resultaat kunnen rijden met de DS3? Met Bert Cornelis hebben we alvast iemand met veel ervaring. Hij zal ons helpen de wagen naar onze hand te zetten. Een rally winnen, dat zal nog niet voor dit seizoen zijn en een zware crash kan ons seizoen serieus beïnvloeden”, aldus Dolfen die het daarom van rally tot rally wil bekijken. “Maar als we een vlot tempo rijden en kunnen profiteren van enkele koersfeiten zit een mooie ereplaats er wel overal in. Na de Ypres Rally zullen we een eerlijke analyse maken en zien of we de goeie progressie maken die nodig is om later een rol van betekenis te spelen aan de absolute top.

Er zijn ook enkele nieuwe partners op de prachtig gedecoreerde DS3 te zien.  "Eerst en vooral zou dit verhaal nooit mogelijk zijn geweest zonder de steun van Reinaud en Martine Van Eecke. Laat dit vooral duidelijk zijn. Desondanks moeten ook wij een correct budget meebrengen om met hun wagen te kunnen rijden. Maar samen hebben we een mooi project kunnen uitwerken met daarbij enkele nieuwe partners. Ook alle sponsors van afgelopen seizoen waren heel tevreden en hebben hun steun voor 2018 reeds toegezegd waarvoor onze grootste dank en respect. Laurent Decroupette zal opnieuw de nota's lezen tijdens de wedstrijden in het BRC,” aldus Dolfen die de wagen ook in enkele regionale rally’s wil inzetten om die aan alle partners te tonen. Uiteraard staat Wervik dan bovenaan het lijstje.

Prettige en vooral smakelijke feestdagen gewenst vanwege den 'rapsten beenhouwer' en team ;-)  

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het rallynieuws? Installeer de rallylovers APP op je smartphone en we sturen je een bericht als er belangrijk nieuws is... De APP is gratis te downloaden in de APP Store of via Google Play.

Autostal Duindistel
Optiek Vanneste Hooglede Izegem

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Verwante artikelen