× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Yprauto http://www.daviddesign.be MR Group

23-11-2017

Rally van Kortrijk - Complete voorbeschouwing

Rally van Kortrijk - Complete voorbeschouwing

Dat de Rally van Kortrijk populair is hoeven we u niet meer te vertellen. De organisatie moest een goede 30 teams weigeren en heeft nu een lijst met 160 deelnemers waaronder een 15-tal R5's, 3 WRC's en 6 Porsches. Net zoals de afgelopen jaren blijft het servicecentrum in hartje Kortrijk en is de toegang tot de proeven gratis... Wij kunnen geen reden bedenken om dit weekend thuis te zitten...

Deelnemers

Op alle vlakken lijkt er in Kortrijk een mooie strijd te worden geleverd. Voor de overwinning lijken de Skoda R5 van voormalig winnaar en nieuwbakken Belgisch kampioen Verschueren, de Ford Fiesta R5 van Bernd Casier en de Ford Fiesta WRC van voormalig winnaar Didier Duquesne de te kloppen wagens. 

Maar het zal minstens even spannend worden voor een ere-plaats, Andy Lefevere (Lancer R4) zal zijn vel duur verkopen en moet het opnemen tegen de Skoda Fabia WRC van Paul Lietaer en de R5's van Melissa Debackere (Fabia), Steve Becaert (Fabia), Jelle Vermeire (Fiesta), Davy Vanneste (Fiesta), Geoffrey Vanderschelden (Fiesta) en Thomas Vauterin (208). De andere R5's zullen misschien wat snelheid missen voor een ereplaats maar zijn zeker een mooie aanwinst op de lijst. 

Het plotse overlijden van Mathias Viaene, een graag geziene gast in Kortrijk, zet een domper op de feestvreugde. Op dit moment is de organisatie al bezig om voor Mathias een gepast eerbetoon klaar te maken.

Veder in het veld zien we nog de Skoda Octavia WRC van Fredericq Delplace die net als de andere 4x4's van o.a. Coene, Barbier, Ellis, Taylor, Heyrick, ...kan op zoek gaan naar een plaats onderaan de top 10.

Wij kijken vooral uit naar de onderlinge strijd tussen de Porsches, met de komst van Kevin Abbring, Pieter Jan Maeyaert, Tim Van Parijs, Marc Duez, Guillaume Dilley en Laurent Vanneste is er een mooie strijd in de maak. En ook Hans Weijs kan zich in deze strijd mengen, de snelle Nederlander brengt voor het eerst "The Beast 2.0" aan de start.

Qua voortrekkers is VAS kampioen Steven Dolfen (Clio R3 Max) de uitgesproken favoriet, al kan er verder in het peloton nog een mooie strijd zijn tussen R2's van Pierre Vauterin, Niels Reynvoet, Gilles Pyck, Yves Bruneel en een resem plaatselijke piloten. 

De historic deelnemerslijst wordt aangevoerd door Robin Maes (M3) die maar al te graag de historic titel wil vieren in zijn thuisrally. Hij moet het vooral opnemen tegen Tom Tytgat in een gloednieuwe Ascona 400 en titelconcurrenten Danny Kerckhof (BMW) en Bram Fonteyne (Volvo 242).
Verder ook nog veteraan José Lareppe (Opel Ascona), Geert Vandoorne (Escort), Christophe Declerck (M3), Andrew Thomson (Ford Sierra), Nick Toorré (Ford Sierra), Frank Baert (Ford Sierra) en een delegatie uit de Ford Pinto Cup met o.a. kampioen Rik Vannieuwenhuyse, Jeroen Van Wanseele, Sam Warnez, Mathieu Lietaer en Koen Verhaeghe. 

# Deelnemerslijst

Parcours / Timing

In totaal dienen veertien proeven te worden afgewerkt. Zaterdag wordt er om 17u geopend in Moeskroen, met de showproef.
Op zondag begint het echte werk al vroeg, om 8u op de proef ’t Hoge. De 4 proeven die het hoofdmenu van de rally uitmaken blijven grotendeels gelijk. We krijgen ‘t Hoge, Aalbeke, Tombroek, Bevergem, Moeskroen (enkel in lus 2) en een gloednieuwe regroup in Zwevegem. 

Onboard beelden van de proeven zijn terug te vinden via rallykortrijk.be.

# timing

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het rallynieuws? Installeer de rallylovers APP op je smartphone en we sturen je een bericht als er belangrijk nieuws is... De APP is gratis te downloaden in de APP Store of via Google Play.

Yprauto

http://www.daviddesign.be
MR Group

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen