× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be
Waregem Oldtimer Event

01-11-2017

Condroz Rally - onze complete voorbeschouwing

Condroz Rally - onze complete voorbeschouwing

Het BRC 2017 was een kampioenschap waar we al lang van konden dromen, voor het eerst in heel lang moet er gestreden worden tot en met de laatste proef: de Condroz Rally van komend weekend. In deze finale van het kampioenschap komen naast de titelkandidaten nog een pak snelle R5 en WRC wagens aan de start die kans maken op de zege... Afspraak komend weekend aan de oevers van de Maas in Hoei!

Deelnemers

158 deelnemers in deze 44ste Condroz, met onder hen 18 R5, 4 WRC, 1 RRC en 1 S2000. Voor de zege zijn vooral de R5 wagens favoriet, naast de titelstrijd die tussen Princen (winnaar in Hoei in 2014 en 2005) en Verschueren gaat is het vooral uitkijken naar de DS3's van François Duval, Bruno Thiry en Kevin Demaerschalk, de Peugeot van Kevin Abbring, Cédric De Cecco en Guillaume de Mevius. En dan zijn er natuurlijk nog de snelle Fabia's R5 van Xavier Bouche, Guillaume Dilley, Ghislain de Mevius en Bertrand Grooten. Stuk voor stuk kleppers die in de Condroz hun snelheid niet meer moeten bewijzen. Dat geldt ook voor de Adrian Fernémont, die recent papa is geworden, die kiest voor een Ford Fiesta R5, net als Davy Vanneste en Ludovic Sougnez, die zijn R5-debuut maakt.
Maar natuurlijk zijn de WRC's ook niet kansloos op het selectieve en vaak vettige parcours. Yves Matton mogen we met de Citroën C4 WRC zeker bij de favorieten rekenen net als David Bonjean (C4 WRC), Michaël Albert en Manu Canal-Roblès, beide in een Skoda Fabia's WRC.

Verder in het veld zien we nog 4 Porsches GT3 die voor het spektakel kunnen zorgen en bij droog weer zeker zullen profiteren van de vele snelle stukken. Voor een plaats in de subtop moeten we zeker ook rekening houden met de DS3 RRC van Steve Fernandes, de Peugeot 207 Super 2000 van Anthony Martin , de Lancers van Ollivier Collard en Marc Streel en de potente Fiat Punto Super 1600 van Oostkantonner Stephan Hermann. 
Bij de voortrekkers is er ook de finale van het Junior kampioenschap (voorbeschouwing Junior BRC). Hier maakt Sébastien Bedoret nog een kans op de titel, bij de Juniors neemt Bédoret het op tegen Pierre Vauterin, (208), Amaury Molle (208 R2), Thibaud Mazuin (Skoda), Tobias Brüls (Fiesta R2T) en Valentin Vertommen (Fiesta R2T). Bij het Junior Kampioenschap zien we onder andere nog Grégoire Munster in de minder krachtige Adam Cup.

Verder in de lijst is het voor ons Vlamingen uitkijken naar de BMW's van Tobi Vandenberghe (M3) en Brecht Hoorne (Compact). 

Ook het Historic kampioenschap is nog niet beslist, Robin Maes (BMW M3) vertrekt in de Condroz met 5 punten voorsprong op Stefaan Prinzie (Opel Ascona 400). De tegenstand lijkt vooral te gaan komen van thuisrijder Renaud Verreydt (Ford Escort).

# Genummerde deelnemerslijst

Parcours / Timing

Het parcours en de timing werden grondig aangepast. De wedstrijd is heel wat compacter geworden en bijna alle onverhard stroken werden uit het parcours geschrapt. 

- Ben-Ahin (5,98 km) identiek
- Perwez-Marchin (24,46 km), deze proef bestaat uit klassieke delen uit de voormalige proeven van Marchin en Goesnes, maar in een onuitgegeven versie.
- KP Forseilles zit in een nieuw kleedje, (10,73km) met snelle en gladde stukken
- Wanzoule (7,49 km) - identiek
- Villers-le-Bouillet (12,64 km), dat gebruikmaakt van enkele stroken die enkele jaren geleden al te zien waren.
- Ramelot (7,83 km) - identiek
- Strée (12,25 km) - een onuitgegeven proef met een start dicht bij de begraafplaats van Strée, waar een showgedeelte heel wat publiek zou moeten lokken.
- Amay-Bodegnée (11,42 km) - vernieuwde proef
- Wanze (9,99 km) - identiek 

# Timing

De ticketprijzen werden dit jaar vastgelegd op :
- 25 € voor het hele weekend
- 8 € per klassementsproef
- Test-KP gratis

Het programmaboekje is te koop voor 6 € en het officiële petje : 15 €. Op volgende adressen kan je terecht:
- Programma’s en petjes beschikbaar vanaf vrijdag 3 november 2017 om 14u in “La Brasserie”, Grand Place in Huy.
- Programma’s, petjes en algemene toegangskaarten beschikbaar vanaf vrijdag 3 november 2017 om 14u in de tent van het rallycentrum, Av. Godin Parnajon in Huy.
- Programma’s en algemene toegangskaarten beschikbaar bij de autosnelweguitritten “Héron” (uitrit 8) en “Villers le Boullet” (uitrit 10) op zaterdag 4 november 2017 en zondag 5 november 2017.

De toegangskaarten, programma’s en petjes zijn in voorverkoop beschikbaar aan voordeeltarief op de site www.condrozrally.be

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het rallynieuws? Installeer de rallylovers APP op je smartphone en we sturen je een bericht als er belangrijk nieuws is... De APP is gratis te downloaden in de APP Store of via Google Play.

Autostal Duindistel
Optiek Vanneste Hooglede Izegem

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen