× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
MLV banden velgen Poperinge zwembaden en wellness Yprauto http://www.daviddesign.be

12-10-2017

Wedstrijdverslag - Hemicuda Rally - Kjell Vandenberghe

Wedstrijdverslag - Hemicuda Rally - Kjell Vandenberghe

Om een uitstekend resultaat als in de TBR Rallysprint te halen, wist Kjell dat hij vanaf KP 1 onmiddellijk in de aanval moest gaan met de Pistoletto BMW M3 van pa Jan. Met een mooi aantal vierwielaangedreven bolides aan de start was het duidelijk dat een top tien op dit zeer vettig parcours niet haalbaar zou zijn. Dus werd er gemikt op een top 15 algemeen.

Maar aanvallen houdt ook bepaalde risico’s in en op de eerste KP ging Kjell tweemaal rond en kostte het daarbovenop nog wat tijd om de motor weer aan de praat te krijgen. Een 40ste tijd algemeen betekende kopgroep weg en misschien toch maar stilletjes op de top 20 mikken. Nog een beetje met de fouten op KP1 in het achterhoofd, werd op KP 2 een 21ste tijd algemeen gereden en stonden ze toch op de 26ste plaats algemeen. Top 20 bleek opeens geen euthopie meer en opnieuw werd gedacht aan de top 15. Vanaf KP 3 werd de aanval ingezet, alhoewel zonder risico’s te nemen.

De volgende 4 kp’s werd constant de 14de tijd gereden en na KP6 stonden ze 16de algemeen. De vooropgestelde top 15 stond opeens weer op het agenda en dus werd beslist om dit ook te bereiken. Op KP 7 en 8 werd telkens de 12de tijd gereden maar de 16 de plaats bleef ongewijzigd. Alhoewel de raad werd gegeven om de laatste KP positie te behouden, nam de winnersmentaliteit van Kjell de overmacht en werd een 8ste tijd algemeen en de gehoopte 15de plaats algemeen behaald.

Reactie van Kjell: “Natuurlijk ben ik ontgoocheld door de foutjes op de eerste KP maar al bij al hebben we toch kunnen bewijzen dat we ook op dit vettig parcours snel kunnen zijn. Het positieve is dat de kloof met de toch veel krachtigere BMW van Cris Algoedt al veel minder is, soms een kwestie van een handvol seconden. Maar ik moet best tevreden zijn daar ik toch tweede BMW ben geëindigd op 27 gestarte.

Natuurlijk blijft ook de vraag wanneer we Kjell terug zien en misschien al de plannen voor het volgende seizoen: “Voor de rest van het seizoen is er niets gepland, wij rijden geen enkel kampioenschap dus als we nog aan de start komen, zal het om verder te leren zijn. Wat volgend jaar brengt is ook nog een groot vraagteken. Misschien brengt de Kerstman een heel mooi geschenk en mag ik de M-Cup rijden i.p.v. van mijn ouders, of misschien wordt het een a la carte seizoen met mijn BMW M3, alhoewel deze nog in zijn blootje staat, of misschien komt er een aantrekkelijke betaalbare cup voor junior piloten. Ik moet natuurlijk ook rekening houden met mijn broodjeszaak in Ardooie. Maar zeker ben ik volgend jaar aan de start. Bij deze wil ik ook mijn ouders, sponsors, fans, stewards, organisaties en de service crew van DD Motorsport bedanken"

MLV banden velgen Poperinge
zwembaden en wellness
Yprauto

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen