× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be Optiek Vanneste Hooglede Izegem
Waregem Oldtimer Event

11-10-2017

Meer info over het Protyre MSA Asphalt Rally Championship in Rally van Wervik

Meer info over het Protyre MSA Asphalt Rally Championship in Rally van Wervik

Zoals we eerder reeds konden lezen op sociale media zal de Rally van Wervik 2018 opgenomen worden in het Britse Protyre MSA Asphalt Rally Championship. De vraag om in dit kampioenschap opgenomen te worden kwam van de MSA zelf.

"Eerst en vooral blijven wij een VAS wedstrijd met plaats voor alle VAS piloten die tijdig voldoen aan de inschrijvingsvoorwaarden. Maar met de komst van dit Britse kampioenschap rekenen we op een 20-tal extra wagens die de oversteek maken naar Wervik. Jammer genoeg zien we in de VAS dat wedstrijden die niet op de FIRC kalender staan nog amper 100 inschrijvingen... Een spijtige vaststelling." aldus Filiep Forrest.

Enkele leden van de organisatie van de Rally van Wervik waren onlangs te gast in Wales op uitnodiging van MSA. Filiep Forrest en zijn vrouw Carine en rechterhand Filip Vansteelandt wisten totaal niet wat ze daar konden verwachten.
"Op vrijdagavond zaten we tussen de mensen van de Manx Rally, maar er werd pas contact gemaakt op zaterdagmorgen bij het ontbijt. We kregen steeds meer vragen wie we eigenlijk waren. Zaterdag was er dan ook de persvoorstelling van het kampioenschap die live te volgen was op internet. Eerst werd het concept van het kampioenschap toegelicht en de prijzenpot bekend gemaakt. Per wedstrijd zijn er o.a. 72 wedstrijdbanden te winnen. Tevens is er op de Engelse TV per wedstrijd een reportage van een half uur en zijn er, door een eigen cameraploeg, live beelden via internet."

Uiteraard werden Filiep, Carine en Filip steeds meer geïnteresseerd in dit kampioenschap. Maar ze waren pas echt verbaasd toen de mensen van de MSA de kalender voorstelden...
"De banner met de kalender van het volledige kampioenschap werd voorgesteld en... Yes, onze proef stond er reeds op vermeld! Wij het kleine rally-tje van Wervik in het Brits kampioenschap! Jammer kleinen hierboven dat jij dit niet meer mag beleven, wat zou je trots zijn..." aldus een geëmotioneerde voorzitter Filiep Forrest. "Op zo een moment krijg je het gevoel dat de inzet van onze kleine club toch op respect kan rekenen en kan je er weer tegenaan om verder te gaan in de autosport..."

Kalender MSA Asphalt Rally Championship

10/11 maart - Tour of Epynt
11/12 mei - Manx National Rally
8/9 juni - Rally van Wervik
21 juli - Carryduff Forklift Down Rally
25/26 augustus - The Old Forge Garage Mewla Rally
20/21 oktober - The Keldine Autos Cheviot Stages Rally

"Na de meeting werden we dan aangesproken door diverse piloten, ook hier leuk was natuurlijk dat er enkelen waren die reeds Wervik gereden hadden. De piloten van de zeven aanwezige wagens zouden naar hun eigen zeggen de overtocht naar Wervik maken, maar dat zien we wel op de technische controle op vrijdag 8 juni. We kennen de klappen van de zweep al een beetje en gaan niet zweven... Wat hun aansprak van onze wedstrijd was het feit dat hij zo compact is daar de drie proeven in een straal van drie kilometer liggen en dat maakt het kostenplaatje toch iets minder groot.
In ieder geval zijn wij door een echt Engels rotweertje terug richting Eurotunnel gereden (om dienst te doen in de Aarova Rallysprint) met een prachtig gevoel. Maar tevens groeide het besef dat wij ooit eens diep kunnen vallen... Dit jaar hadden we 10 R5 wagens aan de start en voor 2018 dit erbij. Ik denk dat ik geen enkele organisator moet uitleggen dat we op het moment van de prijsuitdeling reeds bezig zijn met de voorbereiding van uw volgende editie. Dus er is nog veel werk aan de winkel, net zoals bij iedere organisator...
"

De Rally zal ook een nieuwe naam krijgen, na 3 jaar Woodstoxx gaat Scuderica Vervica opzoek naar een nieuwe naamsponsor. "Voorlopig noemen we de rally Belgiums Protyre Rally Motul Historic 2018, maar naast Motul Dewulf zoeken we een of meerdere nieuwe naamsponsors. Maar ik wil langs deze weg zeker de de mensen van WOODSTOXX bedanken voor hun drie jaar steun aan onze rally. In het bijzonder Robbert Desmet die ik uit het niets leerde kennen als een tof gedreven mens en tevens trouw aan zijn beloften. Dank u wel Robbert en uw volledige team, het was een eer zo een bedrijf in volle expansie als naam sponsor te mogen dragen!"

De Rally van Wervik 2018 gaat door op zaterdag 9 juni.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het rallynieuws? Installeer de rallylovers APP op je smartphone en we sturen je een bericht als er belangrijk nieuws is... De APP is gratis te downloaden in de APP Store of via Google Play.

Autostal Duindistel

http://www.daviddesign.be
Optiek Vanneste Hooglede Izegem

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen