× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness Yprauto http://www.daviddesign.be MLV banden velgen Poperinge

08-10-2017

Delplace wint vettige Hemicuda Rally - Compleet verslag van de wedstrijd

Delplace wint vettige Hemicuda Rally - Compleet verslag van de wedstrijd

Het was 's morgens bijzonder vettig bij de start van de Hemicuda Rally, de regen van de afgelopen dagen had bepaalde delen van het parcours omgetoverd in een modderbad... Bert Cornelis vertrok in de DS3 R5 als favoriet, maar na enkele kilometers was de wedstrijd over voor Bert Cornelis en copiloot Reinaud Van Eecke. Het duo reed lek op de chicane en moest het wiel vervangen van de DS3. Cornelis verloor meer dan 3 minuten en moest na afloop tevreden zijn met een 10 de plaats...

Zonder die lekke band zat de winst er zeker in. "Ja er heeft een historic eerder op de chicane gereden en daardoor stond ik lek. Maar dat is een wedstrijdfeit en daar ga je mij niet horen over zagen.." wist Bert Cornelis na afloop.

Eerder onverwacht kon Philip Barbier de leiding nemen van de wedstrijd. Vanaf de tweede ronde kwam de Porsche van Delplace echter sterk opzetten. "In de eerste ronde waren we kansloos, maar toen het droog werd konden we eindelijk de pk's op de baan krijgen." aldus Fredericq Delplace.
Het team Delplace-Bruneel kreeg nog een bonus van 10 seconden toen Barbier 10 seconden straftijd kreeg nadat hij te laat had inbgeklokt. "Totaal onterecht volgens mij... We moesten tanken en de copiloot moest nog 500 meter lopen. Hier hebben veel teams te laat gepointeerd..." aldus een ontgoochelde Philip Barbier. 

Fredericq Delplace ging eerst voorbij Dennis Degoote, die een bijzonder goede start nam. In de slotfase toonde Delplace dat hij de Porsche goed meester is en ging hij ook nog voorbij Barbier. "Dit doet bijzonder veel deugd!" aldus een geemotioneerde piloot op het podium. "We gaan er volgend jaar samen een lap op geven!" vulde co Arne Bruneel aan. 

Nadat de Porsche voorbij Dennis Degroote ging bleef het bijzonder spannend voor de derde plaats. Bert Coene nam een mindere start, maar hij begon naar het einde toe stevig aan te dringen bij Dennis Degroote. Voor de allerlaatste proef was de voorsprong geslonken tot minder dan 1 seconde, helaas voor Dennis Degroote liep het mis op de laatste proef. De rode Lancer EVO 6 moest na een sortie opgeven en Bert Coene ging lopen met de derde plaats... 

Paul Lietaer was zoals verwacht de snelste historic, maar 'de snor' speelde met zijn vierde plaats algemeen ook een rol van betekenis in het algemeen klassement. Zeker als je ziet dat Lietaer onder andere de Lancers EVO X van O' Brien en Ellis achter zich kon houden. Tussen de 4x4's in de top 10 zagen we nog de BMW 1M van Cris Algoedt die als zevende een knap resultaat neer zette. 
De top 10 werd afgesloten door Andy Heyrick, de snelste voortrekker in handen van Steven Dolfen en Bert Cornelis.

Bij de historics nam Bram Fonteyne een bijzonder goede start, na de eerste proeven stond hij knap tweede na de Escort van Lietaer. Maar toen Lode De Keyser en Stefaan Prinzie wakker werden verdween Bram naar de vierde plaats. Lode De Keyzer sloot af als tweede, Prinzie volgde op 12 seconden als derde.

In divisie 1-2 was er weinig concurrentie voor Frederic Berville. Op de eerste proef ging het bijna mis voor de piloot van de Clio Ragnotti, maar Berville kwam snel terug en reed nadien foutloos naar de zege en werd ook 23ste algemeen. 

# Foto-reportage
Uitslagen

zwembaden en wellness
Yprauto

http://www.daviddesign.be
MLV banden velgen Poperinge

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen