× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
c est bene zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be ALV saneren van tanks

05-10-2017

Hemicuda Rally - Complete voorbeschouwing

Hemicuda Rally - Complete voorbeschouwing

Komende zondag is er in en rond Koekelare de 17de Hemicuda Rally. Reeds 26 jaar is deze wedstrijd een vaste waarde op de provinciale kalender. Met ruim 120 deelnemers is ook deze editie weer een niet te missen afspraak voor de rallyliefhebbers.

Deelnemers

Met de afwezigheid van voormalig winnaar Andy Lefevere (motor niet klaar) lijkt Bert Cornelis in de DS3 R5 de favoriet voor de Hemicuda 2017. Maar na Cornelis lijkt de strijd heel open... Er zijn de Lancers van Bert Coene, Philip Barbier, Dennis Degroote en de Britten Johnnie Ellis en Anthony O'Brien, de Subaru's van Andy Heyrick of Alex Taylor (Forrester), de Fiesta R5 van Renzo Herpoel en de Porsche 997 GT3 van Fredericq Delplace. 
U merkt het de plaatsen in de top 10 zullen duur verkocht worden want we moeten ook rekening houden met de Clio R3 van Steven Dolfen, de Fiesta R2T van Jelle Vermeire en de BMW's van Wm Dereu, Cris Algoedt, Jeoffrey Lerminez en Didier Ceenaeme. 

In divisie 1-2 is het met de afwezigheid van kampioen Stefaan T'Joens uitkijken naar de prestatie van Frederic Berville. 

Paul Lietaer vertrekt bij de historics als favoriet, maar kan toch wel weerwerk krijgen van de BMW M3 van Christophe Merlevede, de Sierra Cosworth van Dirk Vermeirsch, de Ascona's van Stefaan Prinzie (400 ?), Tom Tytgat (400) en thuisrijder Ronny Deckerck. Verder is het historic deelnemersveld traditioneel ook nog gevuld met heel wat spectaculaire achtertrekkers... 

In de strijd voor de VAS titel kunnen Marc Karnier (BMW) en Steven Dolfen (Clio) de beste zaak doen. De voorlopige leider Steve Becaert is er immers niet bij in Koekelare. Bij de historics kan Bram Fonteyne (Volvo) in afwezigheid van Danny Kerckhof belangrijke punten pakken...

# genummerde deelnemerslijst

Daarnaats is er ook een Regularity wedstrijd die kan rekenen op 55 deelnemers (deelnemerslijst).

Parcours / Timing

Net zoals de afgelopen jaren zijn er proeven in Kortemark, Houthulst en Koekelare. De proeven van Houthulst en Koekelare bleven ongewijzigd. De kp van Kortemark werd volledig hertekend, maar bevat hier en daar wel gekende punten... 

# onboardbeelden

De eerste deelnemer start om 8u40 op het podium in het rallycentrum. Dat is zoals steeds gelegen op de terreinen van Bouwmaterialen Willaert, in Koekelare. Omstreeks 17u10 wordt er opnieuw over de finish gereden en nadat de winnaars gekend zijn volgt om 19u de prijsuitreiking op het finish podium.

# timing 

Website

Meer info over de Hemicuda Rally via www.hemicuda.be, maar ook via onze facebook-pagina waar wij u zondag op de hoogte houden. 

c est bene
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be
ALV saneren van tanks

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen