× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

27-09-2017

East Belgian Rally - Onze complete voorbeschouwing

East Belgian Rally - Onze complete voorbeschouwing

Met de East Belgian Rally zitten we komend weekend aan de voorlaatste wedstrijd van het BRC 2107. Er is een 'Grand Cru' deelnemersveld, een parcours dat we bij de mooiste van België mogen rekenen en bovendien de titelstrijd die zowel bij de moderne als bij de historics in een spannende eindfase zit, dus wij zien geen enkele reden om komend weekend niet naar Sankt Vith af te zakken...

Deelnemers

Het deelnemersveld is met 14 R5 wagens werkelijk 'Grand Cru', de titelfavorieten (Vincent Verschueren - Skoda Fabia R5, Kevin Abbring - Peugeot 208 T16 en Kris Princen - Skoda Fabia R5) tekenen allemaal present, maar voor de zege krijgen ze serieuze tegenstand... Cedric Cherain (DS3) wil heel graag zichzelf opvolgen als winnaar, maar ook Hans Weijs (Ford Fiesta R5), Guillaume Dilley (Hyundai i20), Kevin Demaerschalk (DS3), Ghislain de Mevius (Fabia), Adrian Fernemont (Ford Fiesta R5) en Cedric De Cecco (Peugeot 208) kunnen een belangrijk rol spelen... Niet enkel voor de eindzege, maar ook in de titelstrijd kunnen ze belangrijke punten mee naar huis nemen... 

Maar tussen deze R5's zal het ook uitkijken worden naar de prestaties van de 2 Skoda Fabia WRC van Manuel Canal-Roblès en Michael Albert, de Mini RRC van Guino Kenis, de snelle Lancer groep A van Piet Van Hoof en uiteraard de Porsches van Tim Van Parijs Tim Van Parijs, Jochen Claerhout, Johan Dekens, Laurent Le Millin en Henri Schmelcher.
En natuurlijk de overige R5's in handen van Achiel Boxoen (Skoda Fabia), Alain Litt (Ford Fiesta), Kevin Hommes (Peugeot 208) en Xavier Lannoo (Peugeot 208).

De East Belgian Rally is ook de laatste wedstrijd van de M Cup. Franky Boulat is al zeker van de titel, maar de strijd voor het podiumplaatsen blijft spannend tussen de 'beamers' van Wim Muilwijk, Kurt Braeckevelt en Tom Ceuppens. 

Bij de voortrekkers kijken we vooral uit naar het debuut van thuisrijder Stephan Hermann in zijn nieuwe aanwinst: een Fiat Punto S1600. Sensatie verzekerd! Daarnaast wordt bij de Juniors een strijd verwacht tussen Sébastien Bedoret, Romain Delhez en Jelle Vermeire met zijn Ford Fiesta R2T. (voorbeschouwing Junior BRC)

In het Historic is het al even spannend, met de titelstrijd tussen de Opel Ascona 400 van Stefaan Prinzie en de BMW M3 van Robin Maes. Voor de zege in Sankt Vith zullen de kemphanen zeker rekening moeten houden met de Ford Sierra Cosworth van Stefaan Stouf, de M3 van Nederlander Mats van den Brand en de potente Ascona van thuisrijder Rainer Hermann. (voorbeschouwing Historic BRC)

Stefaan Tjoens vertrekt als kampioen in de Criterium wedstrijd, tevens de laatste van het kampioenschap, en zal in zijn Renault Mégane vooral moeten afrekenen met de vele lokale favorieten. Dan deken we vooral aan de Clio's van Günther Lenges, BrunoBlaise en Dany Born.

# Deelnemerslijsten (genummerd)

Parcours / Timing

De East Belgian Rally blijft trouw aan het principe van 2 ronden van 5 proeven en een laatste ingekorte ronde van 3 proeven. Enkel de proef van Amel en Bütgenbach werden aangepast. Amel werd verlengt en de proef van Bütgenbach werd volledig vernieuwd, al blijven er stukken identiek of in omgekeerde richting t.o.v. de vorige edities.

Je kan de onboard beelden van de proeven bekijken via onderstaande links. 

KP Amel
KP Büllingen
KP Bütgenbach
KP Sankt-Vith
KP Burg-Reuland

# Timing 2017

Autostal Duindistel
Optiek Vanneste Hooglede Izegem

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen