× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be Optiek Vanneste Hooglede Izegem

06-09-2017

Aarova Rallysprint Oudenaarde - Complete voorbeschouwing

Aarova Rallysprint Oudenaarde - Complete voorbeschouwing

De Aarova Rallysprint staat dit jaar reeds voor de derde keer op de VAS kalender. Organisator Superstage had dit jaar heel graag een Short Rally georganiseerd maar kreeg hiervoor geen toestemming. Maar voor deze derde editie kan men wel rekenen op een heel sterk deelnemersveld... 

Deelnemers

Met dan 100 deelnemers, waaronder 8 R5 wagens en een handvol Porsches kan Oudenaarde rekenen op een goed gevulde, maar vooral een kwalitatieve lijst. Voor de eindzege zien we het vooral gaan tussen de winnaar van 2016 Vincent Verschueren en het duo Kevin Abbring - Pieter Tjsoen. Dit laatste duo zal afwisselend rijden en de nota's lezen in de Fiesta R5+ van Tsjoen.
De tweede groep R5 wagens wordt aangevoerd door Steve Becaert (DS3) en Bert Cornelis (DS3) met in hun kielzog Renzo Herpoel (Fiesta), Bruno Parmentier (Fiesta), Geoffrey Vanderschelden (Fiesta), Frederic Miclotte (Fabia), Steven Vergalle (Fabia) en Reinaud Van Eecke (DS3). 
Voor de Porsches lijkt het weer niet te gaan meezitten, maar als het toch zou meezitten mogen we hen zeker vooraan verwachten. Tim Van Parijs werd vorig jaar immers nog tweede, hij krijgt nu gezelschap van de Porsches van Jochen Claerhout, Claudie Tanghe, Chris Debyser en Rudy Buyse. 

Verder is er ook Steven Dolfen, die met de Renault Clio R3 alsnog hoopt mee te draaien in de VAS strijd, terwijl Stefaan T’Joens op zoek zal gaan naar zijn 8ste opeenvolgende zege in de Divisie 1-2. Voor hem is de titel sedert twee weken al binnen.
Bij de snelle voortrekkers mogen we ook Pierre en Thomas Vauterin (beide 2018 R2), Freedd Van Beveren (208), Jean-Baptiste Broekaert (DS3 R3), Jeroen Catelin (Clio) en Nico Denys (Clio) rekenen. Daarnaast zijn er ook nog een hele pak BMW's waar we vooral op Kjell Vandenberghe, Anthony Caron en Wim Dereu rekenen voor een goed resultaat. . 

Bij de Historics is Paul Lietaer (Ford Escort) de referentie, hij neemt het op tegen onder andere de Sierra Cosworth van Dirk Vermeirsch, de M3 van Alain Vermeulen en de Kadett van Tom Tytgat. Maar ook Danny Kerckhof (BMW E21), Bram Fonteyne (Volvo 242) en Ronny Declerck (Opel Ascona) zullen er op zoek gaan naar kampioenschapspunten. 

Parcours 

Het parcours blijft identiek als vorig jaar. Hou wel rekening met het parkeerverbod (uitgevaardigd door het stadsbestuur) op de invalswegen langs het parcours. Er zijn vier ronden voorzien deze starten om 9u, 11u, 13u en 15u. 

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het rallynieuws? Installeer de rallylovers APP op je smartphone en we sturen je een bericht als er belangrijk nieuws is... De APP is gratis te downloaden in de APP Store of via Google Play.

Autostal Duindistel

http://www.daviddesign.be
Optiek Vanneste Hooglede Izegem

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen