× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Drakkar Rallysport Toyota Celica Verzekeringen Delaere http://www.daviddesign.be MR Solar

01-09-2017

ConXion Omloop van Vlaanderen - Kris Princen als leider de nacht in...

ConXion Omloop van Vlaanderen - Kris Princen als leider de nacht in...

Het was Vincent Verschueren die de snelste start nam in de 58ste ConXion Omloop van Vlaanderen. Maar na een scratch van Andy Lefevere op de tweede proef was het Kris Princen die  in het donker 2 maal de snelste tijd op de tabellen schreef.
De verschillen bleven echter miniem. Princen heeft nu anderhalve seconde voorsprong op Verschueren en een goede dertien seconden op Abbring en Lefevere die respectievelijk derde en vierde zijn... Alles blijft dus nog mogelijk in deze kopgroep.

De voorlopige top 5 wordt afgesloten door Didier Duquesne die na een klein foutje (zie filmpje op onze facebook) de snelste is van de achtervolgende groep. Na de blauwe Konvert Fiesta R5 volgen de andere R5's van Geusens, Maeyaert en Boxoen allemaal binnen de 15 seconden.

Fredericq Delplace is 9de en autoritair leider in de GT klasse, net zoals Paul Lietaer die 10 de algemeen is en leider bij de historics. Zijn voornaamste concurrent, Stefaan Stouf, verdween snel uit koers met een kapotte turbo en zal morgen ook niet meer herstarten. Bij de historics had Robin Maes ook problemen met versnellingsbak en de gele BMW M3 is ver terugslagen in het klassement... "De versnellingsppok is afgebroken, uiteindelijk hebben we de wagen in derde gekregen... De motor is hierdoor verzopen en sputterde dat het geen naam had." aldus Robin Maes die nog liet weten dat hij niet opgeeft en morgen een inhaalrace zal inzetten...
Bij de historics is Gunther Monnens voorlopig de leider voor titelconcurrent Stefaan Prinzie.

Bij de Juniors klokt Bedoret met de Peugeot 208 de beste tijden voor Delhez en Vauterin. Bert Coene is de snelste Lancer en Franky Boulat leidt de debatten in de M-Cup, al moeten we daarbij wel vermelden dat Kurt Braeckevelt de eerste proeven zonder intercom moest afwerken... 

Meer foto's van de eerste dag op onze facebook.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het rallynieuws? Installeer de rallylovers APP op je smartphone en we sturen je een bericht als er belangrijk nieuws is... De APP is gratis te downloaden in de APP Store of via Google Play.

Drakkar Rallysport Toyota Celica
Verzekeringen Delaere

http://www.daviddesign.be
MR Solar

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen