× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Yprauto MLV banden velgen Poperinge http://www.daviddesign.be zwembaden en wellness

05-07-2017

Rallysprint TBR - Compete voorbeschouwing

Rallysprint TBR - Compete voorbeschouwing

Na 35 edities van de TBR Rally werd vorig jaar gekozen voor een compacte rallysprint, de eerste editie liep echter niet van een leien dakje. Hans Degryse, Rik Clinckemaillie en het gehele TBR bleven zich inzetten en zijn nu klaar voor een tweede editie van de TBR rallysprint. Afspraak komende zondag in en rond Oekene. 

Deelnemers

Met 114 deelnemers mag men nu reeds spreken van een succes. De facbvorieten zitten aan het stuur van een R5, het zal vooral uitkijken zijn naar thuisrijder PJ Maeyaert die in Ieper en Wervik het vertrouwen terug vond in de Fiesta R5 en Steve Becaert die, na zijn zware crash in Ieper, opnieuw vertrouwen zal moeten vinden in de DS3 R5. Verder komen ook Dirk Vermeirsch (DS3), Reinaud Van Eecke (DS3) en Christophe Devleeschauwer (Ford Fiesta) met een R5 aan de start, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat zij zich zullen mengen in de strijd voor de zege. 

We verwachten dan ook een heel open strijd voor de resterende podium plaats en voor een top 10 plaats algemeen. De resterende R5 piloten krijgen weerwerk van de Lancers van Johnnie Ellis (EVO X), Dennis Degroote (EVO 6), Anthony O'brien (EVO X) en Steve Brown of de Subaru's van Xavier Lannoo en David Campling en niet te vergeten Brecht Hoorne (BMW Compact), die in Ieper nog de M klasse won. 
Binnen de top 10 kunnen we ook de Clio R3 van Steven Dolfen verwachten, de favoriet bij de  voortrekkers en de Ford Escort van Paul Lietaer die als favoriet vertrekt bij de historics. 

Bij die historics is het na Lietaer uitkijken naar o.a Danny Vancoillie (Opel), Bram Fonteyne (Volvo), Danny Kerckhof (BMW E21) en Ronny Declerck (Opel Ascona). 

# genummerde deelnemerslijst

Parcours

Het parcours werd aangepast, de belangrijkste wijziging is het wegvallen van de St-Eloois-Winkelse straat. Dat was een lang stuk, met veel inwoners en om overlast te vermijden is het grootste stuk van die straat niet meer in het parcours op genomen. Er worden vier rondes van elk 14.85 km afgelegd voor een totaal van 59,4 km. De proef ligt nu op grondgebied Ledegem, Izegem en Oekene. De servicezone ligt aan de Armoedestraat. Op de Markt blijft een finishboog en een tent, maar die wordt uitgebaat door de mensen van café “De Platte Tube”, waar ook de administratieve zaken gebeuren.

Website

www.rallytbr.com

Yprauto
MLV banden velgen Poperinge

http://www.daviddesign.be
zwembaden en wellness

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen