× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
herstellen smartphone tablet
Waregem Oldtimer Event

13-06-2017

Wedstrijdverslag - Rally van Wervik - Bram Fonteyne

Wedstrijdverslag - Rally van Wervik - Bram Fonteyne

Bram Fonteyne reed andermaal een vlekkeloze rally en stuurde zijn Volvo naar een knappe 4de plaats in de Rally van Wervik bij de historics.

Voor deze wedstrijd werden nog enkele aanpassingen doorgevoerd aan het nieuwe remsysteem en daardoor hadden we meteen een veel beter gevoel in de wagen in vergelijking met de Monteberg Shortrally.

In vergelijking met andere wedstrijden zijn we meteen full attack gegaan vanaf de eerste proef en dat heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen. We reden een 5de tijd bij de historics en ik heb er alles aan gedaan om dit tot het einde van de wedstrijd vast te houden. Op een klein probleempje na met de handrem verliep de rest van de wedstrijd zo goed als perfect. We vochten tot op de laatste proef van de dag een seconden strijd uit met Danny Kerckhof en ook Danny Vancoillie kwam meermaals aandringen.

Op kp Wervik moest ik telkens wat seconden prijs geven op Danny Kerckhof maar uiteindelijk hield ik zo’n 4 seconden over aan de finish. Ook Danny Vancoillie reed een sterke wedstrijd en was dit een heerlijke wedstrijd voor ons. Tot op de laatste proef in strijd zitten met 2 andere collega piloten, daarvoor doe je het. Het was een zeer amusante wedstrijd waar ik tot het uiterste ben gegaan, wel altijd berekend en nooit over de limiet gegaan.

Als je na zo’n wedstrijd achter de Legacy van Lietaer, de M3 van Merlevede en de Ascona 400 van Prinzie eindigt. Dan kan je alleen maar tevreden zijn over je eigen prestatie.

Ook mijn co. Etienne Verbeke heeft het beste van zichzelf gegeven en gaan we met het nodige vertrouwen richting Oekene voor de TBR Rallysprint. Daar neemt Hervé Boussery het rechterzitje voor zijn rekening alsook in de Rally van Staden kan ik op zijn diensten rekenen.” Aldus Bram

Bram Fonteyne werd uiteindelijk 24ste algemeen op 78 aangekomen wagens. Een uitstekende prestatie alweer van FB Motorsport!

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het rallynieuws? Installeer de rallylovers APP op je smartphone en we sturen je een bericht als er belangrijk nieuws is... De APP is gratis te downloaden in de APP Store of via Google Play.

herstellen smartphone tablet

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen