× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
MR Solar Drakkar Rallysport Toyota Celica http://www.daviddesign.be Verzekeringen Delaere

10-06-2017

Guillaume Dilley wint de Rally van Wervik - Compleet verslag van de wedstrijd

Guillaume Dilley wint de Rally van Wervik - Compleet verslag van de wedstrijd

Het startveld van de Rally van Wervik was er dit jaar één om duimen en vingers bij af te likken... Met 10 R5's aan de start en een pak snelle Lancers was het niet eenvoudig om een favoriet naar voor te schuiven.

Dat bleek ook na de eerste ronde, want de Ier Keith Cronin en Andy Lefevere kwamen met exact dezelfde tijd terug in de service. Al bleven de verschillen bijzonder klein, Debackere en Vanneste volgden binnen de 6 seconden van de leider en iets verderop zaten Guillaume Dilley en Jim van den Heuvel ook in het goede ritme. 

In de tweede ronde verloor Andy Lefevere tijd na een lekke band en iets later kreeg de Fiesta R5 van Cronin mechanische problemen en zag de top 3 er plots helemaal anders uit. Davy Vanneste werd de nieuwe leider maar werd op de hielen gezeten door Melissa Debackere en een heel sterk presterende Guillaume Dilley. In de derde ronde reed Dilley 3 maal de beste tijd en wipte hij over Debackere en Vanneste naar de leidersplaats.
Uiteindelijk won hij met zijn Hyundai i20 R5 ook de Rally van Wervik met een kleine voorsprong op thuisrijders Davy Vanneste (Ford Fiesta) en Melissa Debackere (Skoda Fabia). 

Na een lekke band van Jim van den Heuvel kon Keith Cronin terugkomen naar de vierde plaats. Andy Lefevere had ondertussen opgegeven met een software probleem aan de nieuwe versnellingsbak. De Ier Cronin heeft alvast indruk gemaakt en lijkt goed voorbereid voor zijn deelname in Ieper binnen 2 weken. Ook Jim van den Heuvel maakte met zijn genereuze rijstijl indruk, na een lekke band werd hij nog knap 5de en eerste Lancer. PJ Maeyaert kwam ook kilometers maken met het oog op Ieper, maar de voormalig historic piloot kan echter nog aansluiting vinden bij de toppers en hij moest zich tevreden stellen met een zesde plaats.

Bij de historics was zoals verwacht niemand opgewassen tegen de Subaru van Paul Lietaer. Hij reed de concurrentie op een hoopje en liet als zevende algemeen ook nog enkele R5 wagens achter zich. Christophe Merlevede werd tweede bij de historics voor de eerste niet youngtimer de Opel Ascona 400 van Stefaan Prinzie. "Wervik stond niet op het programma, maar we hadden kilometers nodig om een aanslepend probleem op te lossen, nu dit van de baan is gaan we vol goede moed naar Ieper." aldus Stefaan. 
Binnen de historics won Rik Vannieuwenhuyse de Ford Pinto Cup voor Koen Verhaeghe die op zijn beurt weer een goede zaak doet in de strijd voor het kampioenschap. Ieper is ook voor de deelnemers van de Pinto Cup de volgende afspraak.

De top 10 werd afgesloten door de verrassend snelle Proton van David Tinn, een goed presterende Dennis Degroote en Achiel Boxoen. Deze laatse maakte in de derde proef een fout waarmee hij ruim een minuut verloor maar kon gelukkig verder rijden en kan zich nu opmaken voor Ieper. Net buiten de top 10 vonden we Filip Pyck die met een Aldero Lancer op pad was in voorbereiding voor Ieper. 

In divisie 1-2 kreeg Stefaan Tjoens enige tegenstand van merkgenoot Cravillon. De Waal was in zijn Clio echter niet opgewassen tegen de Megane van Tjoens en toen hij in de negende proef wat tijd verloor was de strijd gestreden. Tjoens won met meer dan 2 minuten voorsprong op Vanhoutte, Cravillon werd nog vierde. 

Binnen de wedstrijd was het ook uitkijken naar de R2's en de R3 van Steven Dolfen. Gert-Jan Kobus en Joachim Wagemans gaven forfait en Steven Dolfen moest snel opgeven nadat hijbij de eerste doortocht op Kruiseke de carterplaat van de Clio R3 brak.
Het groepje van Pierre Vauterin, Freek Vanbeveren en de Brit Meirion Evans (allen 208 R2) begonnen zo aan een mooie en bijzonder spannende wedstrijd. De verschillen bleven steeds bijzonder klein, halverwege koers stonden ze met Evans aan de leiding allemaal binnen de 4 seconden. In de allerlaatste proef werd het klassement echter grondig door elkaar geschud, zowel leider Evans als zijn dichtste achtervolger Vauterin verloren een pak tijd en de zege ging naar de Pevatec 208 R2 van Freek Vanbeveren voor Pierre Vauterin en Meirion Evans.

# foto-reportage
# uitslagen

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het rallynieuws? Installeer de rallylovers APP op je smartphone en we sturen je een bericht als er belangrijk nieuws is... De APP is gratis te downloaden in de APP Store of via Google Play.

MR Solar
Drakkar Rallysport Toyota Celica

http://www.daviddesign.be
Verzekeringen Delaere

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen