× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be
Waregem Oldtimer Event

07-06-2017

Rally van Wervik - Complete voorbeschouwing

Rally van Wervik - Complete voorbeschouwing

De Rally van Wervik is dit jaar meer dan ooit een voorbereidingswedstrijd voor de Ypres Rally. Een indrukwekkend deelnemerslijst en een parcours dat grondig werd aangepast maken deze wedstrijd een belangrijke afspraak is voor alle rally liefhebbers. Afspraak in en rond de tabakstad voor de 43ste editie van de Rally van Wervik. 

Deelnemerslijst

Een favoriet naar voor schuiven in Wervik is steeds moeilijk. Zullen de piloten die Ieper voorbereiden risico's nemen, zal er nog worden afgesteld of wil men echt ritme en kilometers maken? De R5 wagens die Ieper komen voorbereiden zullen sowieso stevige tegenstand krijgen van de Lancer EVO X R4 van Andy Lefevere, al mist de garage houder ook wel wat ritme. Voor de overwinning kijken we bij de R5's vooral naar thuisrijders Davy Vanneste, Melissa Debackere en Guillaume Dilley. 

Het zal minstens even spannend worden voor een top 10 plaats, er zijn in totaal 10 R5 wagens aan de start maar we verwachten vooral iets van Pieter-Jan Maeyaert, Chewon Lim, of de Britten Keith Cronin en Alex Laffey. Veder zijn er nog Philip Cracco, Bruno Parmentier en Achiel Boxoen in een R5, maar niet te vergeten volgen er ook nog minstens evenveel snelle Lancers die ongetwijfeld willen meestrijden voor de top 10. We kijken dan vooral richting Filip Pyck (EVO X), Jim van den Heuvel (EVO X), de Britten Johhny Ellis (EVOX X), Anthony O'Brien (EVO X) en David Wood (EVO 9) of Dennis Degroote (EVO 6).
Ook is er nog een leuke verzameling voortrekkers met o.a. Steven Dolfen (Clio R3), Sébastien Bedoret (208 R2), Gert-Jan Kobus (208 R2) en Joachim Wagemans (208 R2) en natuurlijk het debuut van de Porsche 997 GT3 van Fredericq Delplace.

Bij de historics zal er minstens evenveel strijd zijn, Paul Lietaer is natuurlijk favoriet maar er kan stevige concurrentie komen van Stefaan Prinzie (Opel Ascona 400), Christophe Merlevede (M3), Didier Vanwijnsberghe (Bmw E30 M3), Alain Vermeulen (Bmw E30 M3), Chris Debyser (Opel TE), Danny Kerckhof (BMW E21), Bram Fonteyne (Volvo 242) en Patrick Mylleville (Porsche 911). Binnen de historics zijn er ook de deelnemers van de Ford Pinto Cup waar regerend kampioen Van Wanseele favoriet is. 

# deelnemerslijst

Parcours / Timing

Het parcours werd door de rijrichting te wijzigen op kp Geluwe en kp Kruiseke grondig gewijzigd. De showproef in Wervik bleef op een klein detail na ongewijzigd. Ook bleef men trouw aan het principe van 4 ronden van deze 3 proeven. 

# Onboardbeelden - Geluwe - Kruiseke - Wervik
# Timing

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het rallynieuws? Installeer de rallylovers APP op je smartphone en we sturen je een bericht als er belangrijk nieuws is... De APP is gratis te downloaden in de APP Store of via Google Play.

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
Autostal Duindistel

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen