× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness MLV banden velgen Poperinge http://www.daviddesign.be Yprauto

29-05-2017

Debackere wint spannende ORC Rally na slipper van Becaert in laatste proef...

Debackere wint spannende ORC Rally na slipper van Becaert in laatste proef...

Onder een stralende zon werd gisteren de 11de editie van de ORC Rally gereden. Didier Duquesne leek in de Ford Fiesta WRC vooraf de te kloppen man, maar na wat mechanische problemen in de openingsronde was de zuivelhandelaar uit Aalbeke uit koers voor de zege. 

Steve Becaert en Melissa Debackere profiteerden hiervan en vochten een spannend duel uit. Steve Becaert leek voor het eerst een wedstrijd te gaan winnen, maar in de allerlaatste proef maakte Becaert een fout en hij moest zo de zege laten aan Melissa Debackere. De pilote uit Wervik kon zo voor de 4de keer winnen in Oostrozebeke, deze zege is ongetwijfeld ook een opsteker na een wat mindere seizoenstart.
Bert Coene sloot een sterke wedstrijd af als derde in de groep N Lancer. Duquesne werd vierde, er zat zeker meer in voor de Konvert Fiesta WRC want in de voorlaatste proef verloor hij nogmaals een pak tijd en moest zo de derde plaats opnieuw afstaan aan Coene. 

Ook bij de historics verloren we snel de favoriet, Paul Lietaer moest al op de tweede proef opgeven met motorproblemen. Gunther Monnens nam de leiding, maar werd op de hielen gezeten door Christophe Merlevede. De nieuwe M3 van Merlevede kende echter nog wat kinderziektes en toen de benzinedruk wegviel verloor hij de aansluiting met de leider. Monnens had zo bij het ingaan van de laatste ronde een voorsprong op  Edwin Degeyter. In de slotronde moest Edwin Degeyter echter nog de tweede plaats afstaan. Christophe Merlevede speelde haasje over en ging voorbij Jens Maes en Edwin Degeyter en werd nog eervol tweede. Jens Maes sloot ook sterk af en behaalde de laatste podium trede met amper 3 seconden voorsprong op Degeyter. 

# uitslagen 

zwembaden en wellness
MLV banden velgen Poperinge

http://www.daviddesign.be
Yprauto

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen