× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be Autostal Duindistel
Waregem Oldtimer Event

20-05-2017

Kris Princen wint Sezoensrally na intens duel met Vincent Verschueren - Compleet verslag

Kris Princen wint Sezoensrally na intens duel met Vincent Verschueren - Compleet verslag

Kampioenschapsleider Vincent Verschueren nam deze morgen de beste start van de 41ste Sezoensrally. De voorsprong van Verschueren bleef echter beperkt tot maxiumum 5 seconden. Toen Princen in de laatste ronde stevig begon aan te vallen ging Verschueren in de fout. Op de twaalfde van de vijftien proeven schoot de veerpoot van de Godrive Skoda Fabia door de motorkap en Verschueren moest aan de kant...
Kris Princen kon de laatste twee proeven rustig controleren en won zijn tweede wedstrijd van het seizoen. Voor Verschueren een heel jammerlijke opgave, want 'Skurrie' nam een overtuigende start. Voor het spanning in het kampioenschap is deze zege van Princen natuurlijk wel goed, al gaat Verschueren nog steeds als leider naar Ieper. 

Polle Geusens had vooraf aangekondigd dat hij in de Sezoens er wou staan en met een tweede plaats lijkt dat goed te zijn gelukt. Ondanks een scratch is er echter nog steeds een grote kloof met Verschueren en Princen. Ook Stephen Wright kon het tempo van de toppers niet volgen, maar met een derde plaats kan de Ier zeker spreken van een geslaagde wedstrijd.
Die derde plaats kon hij echter maar veroveren toen Benoit Allart in de twaalfde proef op de zelfde plaats als Verschueren zijn ophanging beschadigde. Ook Jonas Langenakens profiteerde hiervan, hij klom op tot de vierde plaats en eerste kwam aan de meet als eertste wagen buiten R5 categorie. Allart werd uiteindelijk pas vijfde, maar had meer geluk dan Achiel Boxoen die ook op die twaalfde proef een wiel afreed en moest opgeven.

Net buiten de top 5 vonden we Guillaume de Mevius. De piloot van het RACB national team was zonder enige twijfel de snelste R2 / F2. Hij reed alle concurrentie op een hoopje en won in RC4 en in het Junior kampioenschap met bijna 4 minuten voor Jelle Vermeire en bijna een kwartier voorsprong op Stijn Pacolet. Enkel Joachim Wagemans kon in de tweede ronde tijden draaien in de buurt van de Mevius, maar Wagemans verloor in de eerste ronde teveel tijd om zich nog te mengen in de strijd. Later verdween Wagemans ook nog uit de wedstrijd. (verslag Junior BRC)

In de M-Cup leek de zege naar Franky Boulat te gaan, maar toen deze langer dan voorzien in de service moest blijven (en straftijd kreeg) ging de leidersplaats in de M-Cup naar de Nederlander Mulwijk. Hij werd zevende algmeen en won de M Cup voor Bert Truyens, Tom Ceupens, Franky Boulat en Jan Vandenberghe.

Bij de Historics bleef het duel Droogmans-Monnens uit, bij de start van de tweede proef moest Droogmans reeds opgeven met een gebroken koppeling. Gunther Monnens nam zo meteen de leiding en gaf deze niet meer af. Dirk Deveux was in de openingsfaze tweede, maar toen de moderne M3's van Kenis en Maes in de aanval gingen moest Deveux lossen. Kenis kon zich snel aanpassen en stond tweede toen ook hij aan de kant moest, zo ging de tweede plaats naar Robin Maes voor Dirk Deveux en Stefaan Prinzie die sukkelde met de wegligging van de Opel Ascona 400. (verslag Historic BRC)

Het RACB Criterium werd overtuigend gewonnen door Stefaan Tjoens in de Renault Megane. Hij bleef de BMW's van Lommers en Vandeloock voor.

# foto-reportage
# uitslagen
# uitslagen Criterium

 

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het rallynieuws? Installeer de rallylovers APP op je smartphone en we sturen je een bericht als er belangrijk nieuws is... De APP is gratis te downloaden in de APP Store of via Google Play.

Optiek Vanneste Hooglede Izegem

http://www.daviddesign.be
Autostal Duindistel

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen